Spara pengar på att bo på finare hotell

RESA

Lyxigare är inte alltid dyrare

Foto: I Stockholm är det ovanligt billigt att uppgradera sig till femstjärnig lyx. Bilden är från Grand hotels spa-avdelning.

Tro det eller ej. Men du kan spara pengar på att uppgradera från trestjärnigt till fyrstjärnigt hotell.

Här är städerna.

Om du åker till Taipei eller Helsingfors är det billigare att bo på fyrstjärnigt än på trestjärnigt hotell. Prisskillnaden är fem respektive fyra procent lägre när du går från tre till fyra stjärnor i dessa städer.

Det är hotels.com som står bakom undersökningen där ungefär 91500 hotell på över 15750 platser har utgjort det urval av hotell där priserna hämtats ifrån.

Tacka finanskrisen

– Generellt sett har fyr- och femstjärniga hotell under den ekonomiska krisen fått sänka sina priser. De har fåt närma sig tre- och två stjärniga hotell mer. Så en anledning till att det är blillgare att bo på fyrstjärnigt än trestjärnigt i Helsingfors kan vara att de inte återhämtar sig i lika snabb takt som andra städer, säger Åsa Söderberg Murthy, Nordenchef för hotels.com.

När det kommer till att uppgradera sig från fyra till fem stjärnor ligger Stockholm bra till. På tredje plats bland de billigaste städerna. Det är 20 procents skilland i priset.

– I Stockholm finns många fyr- och femstjärniga hotell och Stockholm ligger i topp tio när det gäller att bo billigt på de lite bättre hotellen. Och det gör ju att det blir mer konkurrens.

Följ RESA på Facebook – klicka här och titta in!

ARTIKELN HANDLAR OM

Hotell