Ladda ner guiden till Sharm el-Sheik

Ovan havets yta finns de långgrunda stränderna med allt en turist kan önska. Under ytan döljer sig allt en dyk- eller snorkelentusiast kan drömma om. Du hittar länkar för nedladdning av resguiden i botten av artikeln.

Sharm el-Sheikh i Egypten är i mångt och mycket ett ultimat resmål. Ända sedan marinbiologen och dykpionjären Jacques-Yves Cousteau började utforska Röda havet i början av 60-talet har de fiskrika vattnen runt Sinaihalvön lockat dykare från hela världen.

Här finns allt en dykentusiast drömmer om. Fiskar i alla regnbågens färger, fantasifullt utformade koraller, hisnande väggar som stupar rakt ner i det blå djupet och spännande vrak från andra världskriget.

Men även för den som föredrar att hålla sig ovanför ytan finns mängder av skäl att åka hit. Sharm el-Sheikh är en fullfjädrad semesterort, med vackra, långgrunda stränder, mängder av aktiviteter och alla bekvämligheter en turist kan önska.

Det låga prisläget i Egypten passar dessutom perfekt i rådande lågkonjunktur.

Fortfarande inte övertygad? Här är 360 skäl till att välja Sharm el-Sheikh: Egypten har i snitt fem (!) regndagar om året!

Guiden är skriven av resereportern och hängivna dykaren Cecilia Billgren.

 
 

Guiden består av 20 A5-sidor och publicerades den 12 februari 2009.

ÄMNEN I ARTIKELN

Resa | Egypten