”Jag lyckades stänga hela Charles de Gaulle”

RESA

Ressnack med Malena Ernman

Utlandsresor är ingen favorit för tvåbarnsmamman Malena.

Starkaste resminnet?

–När jag följde med min man till New York en gång. Vi var uppe väldigt tidigt på morgonen eftersom vi hade europeisk tid i kroppen. Vi promenerade tillsammans på Manhattans tomma gator. Det var fantastiskt.

Värsta resminnet?

– Min dotter blev matförgiftad i Los Angeles en gång. Hon låg två dagar på akuten på Cedars Sinai-sjukhuset där alla Hollywood-kändisar blir behandlade. Vi fick skriva på minst 20 papper och träffade tio läkare som sa samma sak, att det kanske var kolera, men ingen vågade göra något. Jag tror de var rädda för att bli stämda. Det var det värsta jag varit med om. Sedan dess gillar jag inte Amerika.

Första reseminnet?

– Jag har rest ända sedan jag var 2–3 år, men det lustigaste minnet är från tonåren när jag lyckades stänga hela Charles de Gaulle-flygplatsen i Paris. Jag hade glömt en väska i en butik på flygplatsen. Jag gick omkring och lyssnade på musik i hörlurar, samtidigt sökte polisen efter ägaren till väskan. Det trodde det var en bomb tills de slutligen fick tag på mig. Hela historien blev en artikel i tidningen om den förvirrade blondinen från Sverige.

Bästa stad?

– Berlin! Jag har sjungit mycket där och jag gillar särskilt östsidan som blommat upp.

Triss i resmåsten.

Reser aldrig utan?

– Familjen. Dessutom har jag alltid med öronproppar, glasögon som gör att jag ser ut som Harry Potter och en engelsk deckare.

Till sist, vart går din drömresa?

– Har man barn finns inga drömresor till utlandet. Flygförseningar och annat krångel förstör. Om vädret är fint åker jag helst till Astrid Lindgrens värld i Småland – då blir alla nöjda.