Córdoba – trendigare än Barcelona

Världsarv, kultur och ljuvlig mat – Córdoba har allt

I Córdoba finns en härlig matkultur, historiska sevärdheter och skön stämning.
I Córdoba finns en härlig matkultur, historiska sevärdheter och skön stämning.

Har du tröttnat på Barcelona?
Då är det dags att upptäcka spännande Córdoba.
Staden bjuder på både kultur, historia, party och mat i toppklass.

Många har Barcelona som favoritstad i Spanien. Staden är superpopulär bland svenska resenärer och har det mesta för den som söker både sol, strand och storstad.

Men den som har tröttnat på storstadspulsen, La Rambla och de stora turistströmmarna bör rikta blicken mot vackra Córdoba. I Andalusien, nordöst om Sevilla och rakt norrut från Malaga ligger Córdoba som har ungefär 330 000 invånare, men med ett skönt och lagom hetsigt nattliv och en fantastisk matkultur.

I början av 1000-talet var staden en av de rikaste och mäktigaste i Europa, vilket man märker både på arkitektur och konst. Faktum är att staden är den enda i världen som har fyra världsarv på Unescos lista.

Córdoba har många riktigt bra restauranger.
Córdoba har många riktigt bra restauranger.

Äta

 • Puerta Sevilla – stor favorit bland lokalinvånarna. Restaurangen har en stor uteservering och serverar mat med en modern twist på traditionella spanska rätter.
  Adress: Calle Postrera, 51
 • Regadera – sägs vara Córdoba bästa resaturang. Familjär stämning och lite skandinavisk touch på inredningen. Njut av skaldjur, fisk och kött, här finns något för alla smaker.
  Adress: Calle Ronda de Isasa 10
 • Choco – mat i toppklass för en resonabel penning. Välj bland flera avsmakningsmenyer med tillhörande viner.
  Adress: Calle Compositor Serrano Lucena, 14 

Torget i gamla delen av staden.
Torget i gamla delen av staden.

Bo

 • Las Casas de la Judería de Córdoba Hotel **** Boutique – ett mysigt och lite lyxigare hotell som ligger i de judiska kvarteren. Här finns pool, bar, barnpassning och restaurang.
  Adress: Calle Tomás Conde, 10
 • NH Collection Amistad Cordoba – Ligger i gamla staden och var från början två små palats i den gamla delen av staden. Här finns pool och reser man med en stor familj går det att boka upp till tre rum som går att öppna upp mot varandra.
  Adress: Plaza Maimónides, 3
Den vackra moské-katedralen är en del av Unescos världsarvslista.
Den vackra moské-katedralen är en del av Unescos världsarvslista.

Göra

 • Upptäck världsarven – en stor anledning till att besöka Córdoba är att se de vackra världsarven som finns med på Unescos lista: den gamla delen av Córdoba, moské-katedralen La Mezquita, palatset Medina Azahara och Córdoba uteplatsfestival som kan upplevas första veckan i maj då man firar alla vackra blomsterprydda uteplatser i staden.
 • Espectáculo Ecuestre Pasion y Duende del Caballo Andaluz – en färgsprakande hästshow mixat med flamenco i de kungliga hovstallen visas tre till fyra gånger i veckan.
 • Almodovar Del Rio – det arabiska palatset ligger 30 minuter med buss från Córdoba. Här har många scener ur Games of Thrones spelasts in.
Publisert:

LÄS VIDARE