Här är resmålen vi helst åker till i år

Lista: Thailand populärast i vår I sommar är det Turkiet som gäller

Thailand fortsätter att vara ett populärt resmål för svenskar.

Men även USA lockar.

För att säkerhetsställa sol och värme i sommar vänder vi helst blickarna mot Turkiet.

Security Check Required

Det är nya siffror från resesöksajten momondo som visar var vi svenskar helst åker på semester i vår– och i sommar.

Inte helt oväntat så toppar Thailand listan för resor i vår, och för sommarens utlandsresa toppar Turkiet.

Sökningarna visat att svenskarna är beredda på längre flygresa under våren, men att man under sommaren gärna söker sig till något på lite närmare avstånd.

”Ökat intresse”

På den topp-10 lista som presenteras över resmål i vår så finns Thailand med på hela tre ställen. Den thailändska huvudstaden Bangkok toppar listan, tätt följd av turisternas mecka Phuket. Även den södra provinsen Krabi finns med. USA representeras också på tre ställen på listan: New York, Miami och Los Angeles.

– Den här tiden på året längtar svenskarna efter sol och värme och vi ser ett ökat intresse för längre resor, som till exempel den återkommande storfavoriten Thailand, säger Robin Eriksson, sajtens Nordenchef.

”Börjar boka redan nu”

För utlandsresorna i sommar är Spanien inte överraskande det land som representeras flest gånger. Landet finns med på hela fyra ställen, med Mallorca, Malaga, Alicante och Barcelona. Men, toppar listan gör Turkiet med Istanbul etta och Ankara tvåa.

– Vår data visar att svenskarna börjar boka och planera sin sommarsemester redan nu. Europeiska storstäder brukar ligga i toppen, och 2016 ser vi att många svenskar vill resa till Turkiet och Spanien, säger Robin Eriksson.

Även över resmålen i sommar finns USA och Thailand representerade på listan, då kan svenskarna tänka sig att åka till New York och Los Angeles i sommar, och till Bangkok.

Publisert:

LÄS VIDARE