Här är paradiset för kattälskare

avEneida Berisha

RESA

Förutom sol och strand kan du maxa din drömsemester – med lite kattkärlek. På ön Lanai Cat Sanctuary bor hundratals katter som längtar efter att få gosa.

Bara ett stenkast från flygplatsen på den hawaiianska ön Lanai finns ett ställe varje kattälskare borde uppleva någon gång under sin livstid.

Lanai Cat Sanctuary lockar över 10 000 besökare varje år – på grund av sitt speciella erbjudande.

Det är nämligen ett utomhusområde där 600 katter, stora som små, springer runt och leker fritt. Och du som besökare är mer än välkommen att hälsa på för att gosa med dem, skriver Travel and Leisure.

Kostar ingenting

Utomhusområdet är resultatet av ett projekt som startade 2004 på grund av att gatukatter skulle sterilieras för att undvika överpopulation av vilda katter. Det här blev sedan Lanai Cat Sanctuary som öppnades av ideella krafter fem år senare.

Katterna som tas in namnges, chippas, vaccineras och personal ser till att de alltid är friska innan de får träffa andra människor.

Det är helt gratis att hälsa på ”kattparadiset” som bebos av katter i alla olika åldrar – däremot tar katthemmet emot frivilliga donationer. Vill man så går det att adoptera en katt från det.

Men känner man att det räcker så går det bra att bara ha en liten gosstund!

ARTIKELN HANDLAR OM

Hawaii

Katter