Nu kan du hyra Harry Potters barndomshem

Av: 

Jennifer Berg Eidebo

Huset i Lavenham syns i ”Harry Potter och dödsrelikerna – Del 1”.

Foto: Kallista Leonardos

Harry Potter

I ett år fick Harry Potter bo tillsammans med sina föräldrar innan de dödades av Lord Voldemort. Nu kan fans hyra Harrys barndomshem, huset som figurerar i de populära filmerna, huset där Harry Potter fick sitt ärr.

Harry Potter har fångat människors hjärtan sedan 1997 då den första boken kom ut. Sju böcker och åtta filmer senare har berättelserna om pojken som överlevde fått fans runt hela jorden, och nu kan dessa fans hyra Harry Potters barndomshem i Storbritannien.

”De Vere house” har anor från 1300-talet.

Foto: Kallista Leonardos

”Det är här mina föräldrar dog”

I ”Harry Potter och dödsrelikerna – Del 1" finns en scen där Harry Potter och Hermione Granger tar sig till Harrys hemstad, det fiktiva Godric's Hollow. Vännerna besöker Harrys föräldrars grav och går sedan förbi huset där Lily och James Potter dog. Huset där Voldemort gav Harry hans ärr.

”Det är här de dog Hermione” säger Harry i filmen.

Det huset går nu att hyra via Airbnb. I verkligheten heter huset ”De Vere house” och ligger i Lavenham i Suffolk, skriver Bustle. Lavenham är dessutom verklighetens Godric's Hollow, så det är inte bara huset som är med i filmerna och böckerna.

Det är alltså inte familjen Dursleys hus som hyrs ut av Airbnb utan huset han bodde i innan dess.

Berättelserna om Harry Potter har blivit populära jorden runt.

Foto: Jaap Buitendijk / AP SCANPIX SWEDEN

Öppen spis och trädgård

En egen ingång, trädgård, två sovrum och en öppen spis ingår i hyran av huset, som tidigare varit ett Bed & Breakfast. Ägarna Jane och Tony Ranzetta har bott i huset i över 20 år.

– J.K Rowling var väl bekant med byn och vi vet att hon hade en vän som bodde här när hon skrev böckerna, det fanns säkert i hennes huvud när hon skapade Godric's Hollow, säger Tony Ranzetta, enligt Metro Uk.

Nu kan fans hyra Harry Potters barndomshem via Airbnb.

Foto: Kallista Leonardos

Huset är sedan länge känt och personer tar ofta bilder på det, när filmerna och böckerna om Harry Potter var som mest aktuella kunde det röra sig om tusentals personer varje helg enligt Metro Uk.

”De Vere house” är ett gammalt hus med anor från 1300-talet, skriver Bustle. Med anledning av detta anses huset inte passa för husdjur, barn eller personer med rörelsehinder.

ANNONS EXTERN LÄNK

Boka din drömresa billigt, enkelt och tryggt – välj bland 650 flygbolag och 240 000 hotell

Supersaver Travel

I hyran ingår två sovrum.

Foto: Kallista Leonardos
Publisert:

LÄS VIDARE

Nu kan du bo som Barbie i hennes drömhus

ÄMNEN I ARTIKELN

Harry Potter

Airbnb

J.K. Rowling

Böcker

Film

Storbritannien

MER OM RESA

På vandring i Skottland: Whiskey, älvor och tweed

Här är hotellet för alla som älskar choklad

Tävlingen: Bo som Romeo och Julia i kärlekens hus