Europeiska storstäder – hit reser vi i Kristi Himmelfärdshelgen

London, Amsterdam och Paris är våra favoritmål i Kristi Himmelfärdshelgen.
London, Amsterdam och Paris är våra favoritmål i Kristi Himmelfärdshelgen.

I veckan är det Kristi himmelfärdshelg.

Långledigt bäddar för en weekendresa ut i Europa.

Den segdragna våren innebär att trycket på resor är extra stort.

Men vi åker nästan uteslutande till europeiska storstäder.

Sugen på en utlandsutflykt i Kristi Himmelfärdshelgen? Den ligger i år vid en tid på året då vi börjar är sugna på sol och värmande strålar.

Men nu brinner det i knutarna om du vill få tag på en resa. Flertalet av charterresorna är bokade under helgen då också Mors dag infaller. Utbudet är klent – om du inte väljer att planera resan reguljärt.

Intresse för Lissabon

– Det är stort tryck på resor under Kristi Himmelfärd, tack vare det ostadiga vädret under våren. Allra flest reser till London, men tvåan Amsterdam knappar in och är nästan om tack vare en ökning av bokningarna på 49 procent, konstaterar Karin Starkman Ahlstedt PR- och kommunikationsansvarig Ticket Privatresor

De städer - förutom Amsterdam - dit bokningarna ökar mest är Paris och Lissabon. Den verkliga raketen är Lissabon som ökat med 57 procent jämfört med i fjol. den har avancerat från plats 17 till plats 9 på topplistan.

Mors dag

– Vill man inte åka nu direkt kan det ju vara en idé att köpa ett presentkort till mor så hon kan hon åka senare och få mer för pengarna, föreslår Lina Eklund på Resia.

”Mer flexibelt”

På Apollo märker de en väldig ökning på weekendresor på något som de kallar paketera-själv-resor nu - just för att Kristi himmelsfärdshelg ligger som den ligger. Det är också en av årets första långhelger, menar presschefen Ann-Sofie Olsson.

– En liten förlängd weekend - det är jättepoppis. Nu drar det i gång, säger hon.

Att trycket är stort på weekendresor bekräftar även resejätten Tui. Nu har de breddat utbudet just för att fler vill komma i väg på en långhelg.

– Trenden är att vi svenskar vill resa mer flexibelt och komma iväg på helger. Det förvångar mig inte om det är ett högt tryck på en sån här på en extra helg, säger Mathias Bergendahl, informationschef på Tui.

Publisert:

LÄS VIDARE