Läs chattet med Fritidsresor

RESA

Sven Hedman och Ulrika Österström chattade om vinterns resor

Moderator säger: Nu börjar i chattet med Fritidsresor. Sven - är du där?

Sven Hedman säger: Nu är jag med

Ulrika säger: Hej. Jag undrar var man ska åka på en weekend mitt i vintern?

Sven Hedman säger: Vi kan bland annat erbjuda weekendresor till Engelberg i Schweiz, men vi kan även erbjuda storstäder runt om i Europa

frida säger: vi funderar på att åka till mauritius i november. vad tror ni om det? vart på ön rekommenderar ni att bo? vi är ute efter lugn o ro, fint o lugnt vatten, }god mat.

Sven Hedman säger: Mauritius är ett bra resmål i november, den lugnaste delen av ön återfinns på den östra delen

Magda säger: Hej, två vuxna med barn 8 och 9 år. Vill åka en vecka i november, men INTE till klassiska chartermål, det kan vi redan. ENBART storstad blir trist för barnen. Förslag?

Sven Hedman säger: Dubai kan vara ett bra alternativ, där erbjuds såväl storstad som bad och shopping i massor.

Veronica säger: Har ni hotell i Khao Lak? Fullbokade?

Sven Hedman säger: Vi erbjuder återigen Khao Lak, orten är mycket populär och det är hög tid att boka sin resa om man vill resa dit.

Elin säger: Hej! Jag undrar om man kan köpa bara en flygstol till thailand hos fritidsresor? vad skulle de kosta ungefär?

Sven Hedman säger: Vi kan erbjuda endast flyg till Thailand, priserna varierar under säsongen, men vi kan erbjuda priser från ca 6000:-/person.

Anki säger: Har länge varit nyfiken på New York och tänkte nu försöka komma till skott och ta mig dit över en week-end. Tips på vad man absolut inte ska missa när man är där önskas, både vad gäller sevärdheter och nattliv...

Sven Hedman säger: Det klassiska sevärdheterna bör man inte missa, frihetsgudinnan, Empire Statebuilding, Central Park. På kvällen går man gärna på teater eller musikal.

norbert säger: hej tänkte åka till mallorca har tittat lite på vädret men de e lite upp o ner me det va tror ni om vädret i oktober

Sven Hedman säger: Det börjar närma sig höst på Mallorca, men dagarna erbjuder behagliga temperaturer, kvällarna något svalare.

Linda säger: hur är curacao?

Sven Hedman säger: Vi har inte Curaco i vårt charterprogram, men besök gärna vår hemsida där ni hittar mer information om våra reguljära resor.

Lars-Göran Waden säger: Har du någon kommentar kring sista minutenresor? För mig i rullstol är det svårt att boka en sista minuten resa eftersom man aldrig riktigt kan veta vart jag ska bo. Jag har blivit rekomenderat att inte boka sista minutenresor eftersom tillgängligheten då inte går att garantera. Men om jag inte kan boka en sista minuten resa kan jag ju aldrig ta del av extra billiga resor. Det händer allt för ofta att jag betalat 5-6 tusen för en resa som någon annan bara betalat 2-3 tusen för. Lite orättvist tycker jag. Hälsningar [email protected]

Sven Hedman säger: Vi har full förståelse för din situation, men då utbudet av handikapptillgängliga hotell på resmålen är begränsade och därför bokas tidigt rekommenderar vi inte sistaminutenresor till personer med rörelsehinder.

Thomas säger: Hej! Jag och min fru har varit lite intresserad av att åka till Brasilen, Natal och Pipa. Hur är det med språket, klara man sig med engelska?

Sven Hedman säger: Ja,engelska och kroppsspråk räcker långt.En tumme upp uppskattas alltid.

Per säger: Hej Sven å Ulrika. Vi är vana skidåkare som prövat det mesta. Söker i år nått nytt. Hur är Engelberg? Bra boende? Restauranger? Räcker liftsystemet till för en vecka? Eller har ni någon annan favorit att rekommendera? Tid å pris spelar ingen roll...

Sven Hedman säger: Hotellen i Engelberg håller god standard. Restaurangutbudet är stort med närmare 50 st att välja mellan. Skidsystemet räcker för de flesta, det finns två svarta pister, och 25 röda.

jesper säger: hejm, jag är en 19 årig kille som vill åka till NY under julen, efter nyår kanske. vad 'är bästa paketpriserna ni har? hotell och flyg t/r ?

Sven Hedman säger: Vi har dessvärre inte möjlighet att lämna priser via chatten, men ta gärna kontakt med oss på tel 0771-418419 så hjälper vi dig.

Chris säger: Bästa vinterresemålet i en vecka om man vill sola, bada och samtidigt uppleva något?

Sven Hedman säger: Egypten, Dubai eller Marocko, dessa erbjuder bra sol&bad möjligheter men även spännande utflykter och aktiviteter.

ss säger: Har ni fått bra respons på era Blue Villas på Lanzarote??

Sven Hedman säger: Ja, Blue Villas har blivit en populär resform som bara växer.

mia säger: Finns det några länder ni inte rekomderar att åka just nu?

Sven Hedman säger: Nej, alla våra resor är att rekommendera

Malin säger: Hej, jag och min man ska åka till Kreta utan barnen bara på 4 dagar. Vad ska man inte missa när man är där? Vi åker till Rethymnon.

Sven Hedman säger: Museet i Heraklion och Knossos om ni är intresserade av historia.

mia säger: Ska åka till teneriffa i november? tips på vad man kan besöka där? Ska bo i Los gigantes?

Sven Hedman säger: Ett besök på spaniens högsta berg Teide är ett "måste", Papegojparken i Puerto de la Cruz är också väl värt ett besök.

Emma säger: Vart reser jag billigast under v 44? Vill gärna vara borta en vecka ungefär...

Sven Hedman säger: Utbudet av resor är mycket begränsat varför vi inte kan lämna ett förslag på den korta tid som vi har under chatten. Besök gärna vår hemsida www.fritidsresor.se.

Kenta säger: Hej, Funderar på att åka ner till Grand Canaria runt den 20 okt, men är lite fundersam över om det är rätt ställe för två singel killar som vill spela golf, varva ner med en bok å kkäka gott - men ändå samtidigt kunna få en dos med nattliv några kvällar, som sagt vi är ju singlar. Är det lite mellan säsong för "busliv", eller? Har ni något annat tips? / Kenta

Sven Hedman säger: Det är alltid "högsäsong" på Gran Canaria. Ön erbjuder något för alla, så oavsett vad ni vill göra så finns utbudet.

Sunshine säger: Hej Jag och några kompisar ska åka till Brasilien efter jul João Pessoa (ligger inte allt för långt ifrån Recife eller Natal) va de väl tänkt eftersom jag har släktningar där men vi funderar även på att resa runt lite och min morbror tipsade om resepass hur funkar de och hur mycke kostar ett sånt, och vart får man tag på de???

Sven Hedman säger: Vi kan dessvärre inte erbjuda resepass.

Moderator säger: Sista frågan, Sven, från en rådvill läsare - och den är riktigt klurig.

Janne säger: Hej. Jag undrar vilket är det bästa o billigaste flyget om man ska till Ängelholm

Sven Hedman säger: Då jag inte kan utläsa var du vill resa från kan jag dessvärre inte ge dig ett bra svar på frågan.

Moderator säger: Med den slutknorren tackar vi Sven Hedman på Fritidsresor och alla läsare för chatten. Sammandrag kommer ut på sajten inom kort.

Sven Hedman säger: Vi tackar så mycket för alla frågor!