Extra resor till Thailand från Göteborg

Publicerad:
Uppdaterad:

Charterbolagen ordnar över 4000 nya platser till vintern

Än är det inte för sent att boka vinterns resa till Thailand – från Göteborg.

Nu sätter charterbolagen in 4?210 extraplatser till Phuket.

4 210 fler får åka till Phuket i vinter.Foto: URBAN ANDERSSON
4 210 fler får åka till Phuket i vinter.Foto: URBAN ANDERSSON

– Vi har aldrig varit med om att resorna sålt slut så fort. Göteborgarna är väldigt sugna på Thailand, säger Anna Romboli, vikarierande informationschef på Apollo.

Bolaget sätter därför in totalt 1?000 extra platser till Phuket inför vintern. Fritidsresor ökar ännu mer – med 1?210 resor från Göteborg, eftersom bolaget redan sålt tre av fyra resor.

– Göteborgarna hamstrar Thailandsresor. Vissa avgångar under höstlov, jul och nyår är redan fullbokade, säger Christian Clemens, Sverigechef för Fritidsresor.

Mest av alla tar Ving i – med 2?000 nya platser från Göteborg. Även de har upplevt en historiskt stor och tidig efterfrågan, trots att man redan tidigare ökat sin kapacitet med 40 procent efter det starka intresset förra vintersäsongen.

Köper resor allt tidigare

Men göteborgarna är inte ensamma om reslusten. Över hela landet är efterfrågan på Thailandsresor rekordstor, och svenskarna väljer att köpa sina resor tidigare än någonsin. Även Stockholmarna är väldigt sugna på att komma i väg till Phuket.

– Från Arlanda har vi större kapacitet från början, medan det i Västsverige finns ett stort sug att möta, säger Anna Romboli.

Nu gäller det för charterbolagen att hitta nya orter för att inte överexploatera favoritresmålet.

– Vi letar hela tiden efter nya resmål för att sprida turistbelastningen över landet, säger Anna Romboli.

Nina Hampusson

Publicerad: