Tågcharter växer med 23 nya resmål

RESA

Resejättarna försöker få barnfamiljer på spåret

1 av 2 | Foto: GÅR SOM PÅ RÄLS. Balatonsjön i Ungern är en av sommarens tågcharternyheter.

Intresset för tågcharter ökar stort.

Fritidsresor utökar sitt program till nästa sommar, och nu har även Ving hoppat på tåget.

– Vi blev överväldigade av responsen, säger Lottie Knutsson på Fritidsresor.

Efter förra årets succé med tågcharter till Gardasjön i Italien har Fritidsresor satsat stort. Förra året hade bolaget 840 resor med tåg, till nästa sommar släpps 7 000 platser.

Förutom Italien och nyheterna Slovenien och Kroatien finns även ett antal temaresor som champagnekurs i Frankrike, cykling i Polen och alpvandring i Österrike på programmet.

”Mer för familjer”

– Merparten av våra resenärer har varit 40+, men vi ska börja titta på specifika lösningar och resmål som passar bättre för barnfamiljer, säger Lottie Knutsson.

Ving hakar på trenden och erbjuder tågcharter till inte mindre än sex resmål till nästa sommar. Bland annat till Venedig och till Balatonsjön i Ungern.

– Tågcharter ligger i tiden, det är ett annorlunda, avkopplande och inte minst miljövänligt sätt att resa på, säger Patrik Marklund, produktchef på Ving.

Både Fritidsresors och Vings tågpaket utgår från Malmö, och inkluderar hotell. Priserna startar på cirka 4 000 kronor per person för en vecka, inklusive hotell.

Charterarrangören Apollo har däremot valt att inte haka på trenden.

I stället fortsätter Apollo att satsa på gröna inflygningar och möjligheten att klimatkompensera för flygresan i samarbete med företaget Green seat. Ett nytt, enklare bokningssystem är just nu under utveckling.