SJ släpper 60 000 extra snabbtågsbiljetter i sommar

Publicerad:
I dag släpper SJ 60 000 extra snabbtågsbiljetter
Foto: SJ
I dag släpper SJ 60 000 extra snabbtågsbiljetter

SJ

Nu kan göteborgare, stockholmare och turister glädja sig åt extra många avgångar mellan städerna.
SJ storsatsar på snabbtågen och släpper 60 000 nya biljetter för resor i juli och augusti.

Stockholm och Göteborg är två av de mest populära resmålen med tåg under sommarmånaderna. Därför satsar SJ extra mycket kraft på att öka avgångarna mellan städerna.

I dag släpper SJ 60 000 nya biljetter med SJs snabbtåg X 2000. Biljetterna gäller för resor mellan perioden 23 juli till och med den 19 augusti.

– Vi är väldigt glada över att nu kunna erbjuda våra sommarresenärer ytterligare möjligheter att resa med vår populära linje mellan Stockholm och Göteborg, säger Maria Hofberg, affärschef vid SJ.

Fler avgångar i höst

SJ:s satsning på förbindelsen mellan Stockholm och Göteborg gäller även inför hösten och nästa år och innebär fler snabbtågsavgångar och snabbare tåg, så kallade nonstop-tåg som går mellan städerna på 2 timmar och 50 minuter. Det visar en ansökan till Transportstyrelsen. Man vill även rusta upp alla trettiosex X 2000-tåg för 3,5 miljarder kronor och har beslutat att köpa helt nya snabbtåg med en toppfart på 250 kilometer i timmen. De nya tågen ska rymma omkring 350-400 resenärer och beräknas vara på spåren 2022.

Ökad biljettförsäljning

Konkurrenten MTR som också kör sina tåg mellan Stockholm och Göteborg noterade rekord i biljettförsäljningen inför sommaren redan i mitten av maj. Då låg försäljningen för resor i juli och augusti 107% högre än i 2017. Även MTR satsar extra på trafiken mellan de två städerna nästa år med fler avgångar med fokus på affärsresenärerna.

– Vi vet att morgonavgångarna från Göteborg är oerhört viktiga för våra affärsresenärer och vi är väldigt nöjda med dessa avgångstider. Vi är också väldigt glada att våra pendlare från Alingsås och Skövde nu får ännu bättre alternativ för sina resor till huvudstaden, säger Peder Osterkamp kommersiell chef på MTR Express.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM RESA