Fyndläge på flygresor

avAnders Hedberg

RESA

Här är bästa klippen just nu

Foto: AP, BÖRJE THURESSON och AUTHORS IMAGE
Venedig för några hundralappar tur och retur, Miami för under 4500 eller Barcelona för runt tusenlappen – flygpriserna har rasat till många resmål de senaste veckorna.

Finanskrisen tvingar flygbolagen att rea ut biljetter.

– Det är väldigt bra priser på många destinationer just nu, säger Pelle Svensson, marknadschef på nätresebyrån Mr Jet.

Aftonbladet Resa listar de bästa klippen, bolag för bolag.

Priset för en tur- och returbiljett till New York ligger nu under 4000 kr för första gången på länge. Till många städer i Europa är priset nere i dryga tusenlappen utan att du behöver flyga med lågprisbolag. De traditionella bolagen har svårt att fylla sina plan och försöker trumfa över varandra med låga kampanjpriser.

– Många flygbolag har inte hunnit ställa om sitt utbud och har därför överkapacitet, säger Pelle Svensson, marknadschef på Mr Jet.

Det betyder också att det är enklare att verkligen hitta biljetter till de låga frånpriser som bolagen lockar med och att du kan boka med kort varsel.

Billigare än hemsidan

När Aftonbladet Resa i går sökte resor på jämförelsesajten Destination.se blev priset i flera fall till och med lägre än de angivna lägstapriserna på flygbolagens hemsidor. Till exempel med British Airways till Toronto i Kanada för 3979 kr t/r, på bolagets hemsida var lägstapriset då 4010 kr.

Det är inte bara de europeiska flygbolagen som rear ut biljetter just nu. Thai Airways gick nyligen ut med en kampanj med upp till halva priset på både inrikes- och utrikesresor. På den populära nonstop-linjen Stockholm-Bangkok går det nu att hitta tur och retur-biljetter för runt 5000 kr, ett par tusenlappar mindre än normalt, trots att lågsäsongen inte börjar förrän i april.

Även på charterns sista minuten kan du göra klipp, med flygstolar från runt 500 kr t/r och resor med hotell för under 2000 kr, titta i listan nedan.

Hitta bästa & billigaste hotellen!