Hur är servicen på Aeroflot?

RESA

Kollar på flygpriser och ser att Aeroflot är cirka 3000 kr billigare än övriga på Köpenhamn-Bangkok tur och retur.

Hur är mat och service? Är det okej komfort och säkerhetsmässigt att åka med Aeroflot? Mellanlandning i Moskva i tio timmar - hur funkar det?

Foto: Den som byter flyg i Moskva får inte åka in till stan för att se Röda torget.

Sture Olsson, journalist på Resa och tidigare korrespondent i Moskva, svarar:

Aeroflot har ett oförtjänt dåligt rykte. Det hänger kvar sedan Sovjettiden då det statliga bolaget varken brydde sig om lönsamhet eller service till passagerarna"

I dag är det annorlunda. Aeroflot är till hälften privatägt aktiebolag som har investerat i moderna plan och utbildning av personalen. Både säkerhetsmässigt och komfortmässigt kan du räkna med att åka lika bra som med vilket annat bolag som helst på den här sträckan. När det gäller det långa stoppet på flygplatsen Sjeremetjevo -2 är det inte lika upplyftande. Den internationella delen av flygplatsen färdigställdes till OS 1980 - och är nu omodern. Du hittar stora taxfree-butiker, men utbudet av kaféer och matställen är skralt.

Att besöka Moskva är dessvärre inte möjligt. Man beviljas bara transitvisum om man övernattar - och även om du fick åka in över dagen skulle du knappt hinna till stan och tillbaka på grund av trafiken.