Avslöjat: De är snålast i Europa på semestern

RESA

Ny undersökning visar: De ger mest och de ger minst i dricks

Foto: THINKSTOCK

Bilden av svenskar som snåla verkar vara en myt.

När hotellpersonal runt om i Europa svarar på frågorna vilka som ger mest dricks och spenderar mest hamnar ”vi” i topp.

Snålast? Resenärer från Spanien och Turkiet.

På resande fot är det kutym att ge dricks.

Hur mycket du ska ge beror givetvis på i vilket land du befinner dig.

Men hur är det egentligen ställt med svenskar på semestern? Är vi snåla eller är det bara en myt?

”Bra rykte”

En ny undersökning, där hotellpersonal runt om i Europa, svarat på frågan vilka resenärer som ger mest dricks så hamnar svenskar faktiskt i topp. Närmare bestämt på en andraplats. Bäst i klassen är britter.

– Svenskar har generellt ett bra rykte ute i Europa och att vi skulle vara snåla tror jag inte stämmer. Tvärtom tror jag att många svenskar blir positivt överraskade på resan över prisvärda middagar och boende, säger Rebecca Pettersson, marknadsansvarig på resebolaget eBeach.se som gjort undersökningen.

Britter och ryssar bäst

Även när det kommer till spenderande så hamnar vi svenskar i topp. Enligt svaren, där personalen fått frågan vilka de tror spenderar mest, så är vi tredje bäst, bara ”slagna” av britterna och ryssar.

– Vi är vana vid en dyrare vardag på hemmaplan och därför känner vi kanske att vi kan kosta på oss att visa uppskattning för god service genom att ge generöst med dricks, säger Rebecca Pettersson.

Vilka är då sämst och snålast?

Enligt siffrorna så bör turister från Turkiet och Spanien öva på att ge mer i dricks. När det gäller att spendera så visar undersökningen att danskar och finländare är snåla, och inte har ryktet om sig att spendera speciellt mycket på semestern.