Här är hotellet för alla som älskar choklad

Av: 

Jennifer Berg Eidebo

The Chocolate Boutique Hotel passar perfekt för chokladälskaren.

The Chocolate Boutique Hotel passar perfekt för chokladälskaren.

Foto: PAUL UNDERHILL

Chokladrecept

The Chocolate Boutique Hotel i Storbritannien är varje chokladälskares dröm. Hotellet erbjudet dagliga chokladtryfflar, chokladpannkakor till frukost och olika kurser i allt från chokladmålning till vin- och chokladprovning.

Strax utanför Bournemouth Beach i södra Storbritannien ligger The Chocolate Boutique Hotel, som säger sig vara världens första chokladhotell. Hotellet med 15 rum i chokladfärger som brunt och krämvitt är perfekt för den som har en förkärlek för sötsaken. Förutom de gratis chokladtryfflar som erbjuds varje dag kan besökare även betala extra för korgar eller fontäner med choklad, skriver The Sun.

Boka chokladkurser

Den som inte nöjer sig med de tryfflar eller chokladpannkakor som ingår i priset kan även boka kurser på temat. Vad sägs om en kurs i tryffeltillverkning, eller kanske en lektion i att måla chokladporträtt? På plats finns även möjlighet att boka en choklad- och vinprovning, och en chokladexpert som jobbar på hotellet har ibland tid och möjlighet att specialanpassa lektionerna efter hotellgästernas önskemål.

Åk på chokladkryssning

Om en vistelse på ett chokladhotell inte är tillräckligt för dig så kanske en chokladkryssning lockar mer? Från våren 2020 kommer rederiet Costa Cruises erbjuda en kryssning på temat som går till bland annat Genoa i Italien, spanska Barcelona och Palma de Mallorca. Det är Eurochocolate cruise på båten Costa Pacifica som kör från april 2020, skriver The sun. På fartyget kommer det att finnas en stor chokladskulptur som tar form under kryssningens gång, chokladrinkar och utflykter till platser som Museu de la Xocolata, chokladmuseet, i Barcelona.

ANNONS EXTERN LÄNK

Behöver du ett reseintyg? Vi hjälper dig – ingen tidsbokning krävs!

Doktor.se

Publisert:

LÄS VIDARE

Panama – 115 tips till ditt nya äventyr

ÄMNEN I ARTIKELN

Chokladrecept

Hotell

Storbritannien

Kryssningar

Costa Cruises

Palma de Mallorca

Barcelona

MER OM RESA

Då kan du bo i en igloo på Nordpolen

Liseberg och Läckö slott väntar

Hit ska du åka 2020 enligt resejätten