Fira påsk i en storstad i år

Här är städerna vi helst vill resa till i påskhelgen

Uppdaterad 2019-07-23 | Publicerad 2019-04-03

London, Paris, Barcelona och New York är populära städer i påsk.
London, Paris, Barcelona och New York är populära städer i påsk.

I påsk vill vi upptäcka en storstad. Och allra helst vill vi resa till klassiska weekendstäder som London och Paris.
Och trots att dollarn gör semestern i USA dyr så trendar de stora amerikanska kuststäderna.

Påskhelgen är perfekt för en långhelg utomlands. Med fyra lediga dagar på raken, kanske fem om du tar ledigt på skärtorsdagen, så kan du njuta extra länge.

Resesöksajten Momondos statistik visar att vi tittar lite extra på de klassiska weekendstäderna London, Paris och Barcelona. Men även Prag och Budapest. Det är smidigt och lätt att ta flyget till alla destinationerna på listan.

Den som vill resa lite längre i påsk väljer helst New York, Dubai och Los Angeles. Eftersom kronan just nu är svag mot dollarn blir semestern dyrare i USA, men det verkar inte avskräcka påskfirarna. Andra långväga påskdestinationer är Dubai och Tokyo.

Gå på äggjakt eller se en teater i London.
Gå på äggjakt eller se en teater i London.

London

Passa på att kombinera två vackra storstäder under en helg. Med snabbtåget Eurostar tar du dig enkelt mellan London och Paris under Engelska kanalen.

Starta resan i London och njut av ett spektakulärt skådespel på Trafalgar Square på långfredagen. Över 100 skådespelare och statister spelar ett kostymdrama som handlar Jesus sista dagar inför en storpublik. Den första föreställningen startar klockan 12.00 och den andra klockan 15.15.

Alla godissugna barn kan gå på äggjakt vid Henrik den VIII:s slott Hampton Court Palace. Med hjälp av en skattkarta och ledtrådar når man till slut skatten – en stor chokladhare.

Vid Theatre Royal Haymarket kan man uppleva Beatrix Potters magiska värld i teatern ”Where is Peter Rabbit”. Den spelas mellan den 5 och 28 april.

Besök någon av Paris alla härliga chokladbutiker i påsk. Eller ta en promenad till Eiffeltornet och njut av blommor och grönområden.
Besök någon av Paris alla härliga chokladbutiker i påsk. Eller ta en promenad till Eiffeltornet och njut av blommor och grönområden.

Paris

Efter ett par dagar i London är det dags att ta snabbtåget till Paris.

Ät en härlig påskmiddag på en av de många restaurangbåtarna som tar sig genom staden på vackra Seine.

Besök någon av stadens bästa chokladbutiker och konditorier, Paris kryllar av härliga pralintillverkare. Många ligger i området Saint-Germain-des-Prés. Närmaste metrostationer är St-Germain eller Odéon på linje 4. Bra butiker är till exempel Patrick Roger som ligger på 108, boulevard Saint-Germain och La Maison du Chocolat som ligger på 225, rue du Faubourg St. Honoré.

Leta efter ägg i Parc André Citroën. Över 40 000 färgglada ägg kommer att vara gömda i parken.

New York ligger överst på listan över långväga städer vi helst vill åka till i påsk.
New York ligger överst på listan över långväga städer vi helst vill åka till i påsk.

New York

Ett av New Yorks roligaste inslag under påskhelgen är den årliga påsk- och hattparaden på Fifth Avenue. Tusentals människor bär tokiga och spektakulära hattar och marcherar genom staden. Bästa stället att se paraden är vid St Patrick’s Cathedral.

I många av New Yorks parker arrangeras äggjakt för både barn och vuxna. I WBO Spring Egg Hunt vid Williamsbridge Oval Recreation Center i Bronx arrangeras både äggjakt, tävlingar, pyssel, ansiktsmålning, besök av påskharen och mycket annat. Besök parken mellan 11.00 och 14.00.

På The Children’s Museum of Manhattan arrangeras en annorlunda och spännande äggjakt för barn. Äggen är gömda överallt på museet och barnen lär sig saker under tiden som de letar efter äggen.

På Fire Museum är äggen gömda på våning ett och två och alla barn får en påse att bära alla ägg de hittar på museet. Passa på att fotografera barnen tillsammans med maskotarna Hot Dog och Siren som finns på plats under helgen.

10 mest populära destinationerna i Europa i påsk

 1. London
 2. Paris
 3. Barcelona
 4. Amsterdam
 5. Prag
 6. Rom
 7. Budapest
 8. Berlin
 9. Istanbul
 10. Lissabon

Statistiken bygger på sökningar gjorda på momondo till destinationer med korta- och medellånga flygavstånd mellan datumen 26.08.17 - 26.02.18 för 2018 samt 26.08.18 - 26.02.19 för 2019, gällande resedatum 29.03.18 - 02.04.18 för 2018 och 18.04.19 - 22.04.19 för 2019.

10 mest populära långväga destinationerna i påsk

 1. New York
 2. Dubai
 3. Los Angeles
 4. Miami
 5. Tokyo
 6. San Fransisco
 7. Agadir
 8. Beirut

Statistiken bygger på sökningar gjorda på momondo till destinationer med långa flygavstånd mellan datumen 31.08.18 - 31.03.19, gällande resedatum 12.04.19 - 22.04.19 för 2019. 

Biljettpriserna kan ändras eller inte längre vara tillgängliga.

Här hittar du alla våra reseguider!

LÄS VIDARE