Arlanda har Europas dyraste parkering

Listan: Så mycket kostar parkeringen vid flygplatsen

Publicerad:
Uppdaterad:
Att parkera på Arlanda kan bli dyrt, i alla fall i jämförelse med andra länder.
Foto: Lasse Allard/Aftonbladet/TT / TT NYHETSBYRÅN
Att parkera på Arlanda kan bli dyrt, i alla fall i jämförelse med andra länder.

Resa | Flyg

Höstresorna är snart över men det är inte långt kvar till jul, en tid då många väljer att ta flyget utomlands. Men att välja att parkera bilen vid flygplatsen kan bli dyrt, i alla fall om du flyger från Arlanda som har den dyraste parkeringen av alla EU-länder, enligt en ny undersökning.

Jul och nyår är runt hörnet, en tid då många antingen flyger för att fira högtiderna med nära och kära eller tar sig till värmen med flyget. Det finns många alternativ för att resa till flygplatsen, men för den som väljer att ta bilen kan en lite mer oväntad kostnad uppstå: parkeringsavgiften på flygplatsen. Enligt sidan Taxi2airport.com har Stockholm Arlanda den dyraste flygparkeringen av alla länder inom EU.

Sju gånger dyrare än billigaste landet

Priset för att parkera en timme på Arlanda flygplats är 9.28 euro, cirka 100 kronor, enligt Taxi2airport. Billigast flygplatsparkering finns i Rumänien, på Henri Coanda Airport kostar det 1.26 euro att parkera i en timme, vilket motsvarar nära 14 kronor. Det är alltså sju gånger billigare i timmen att parkera vid flygplatsen i Rumänien jämfört med i Sverige.

Näst dyrast är det att parkera på Heathrow Airport i Storbritannien, och på tredje plats kommer franska Paris Charles de Gaulle Airport.

Taxi2airport valde att undersöka just en timmes parkering då det anses vara tillräckligt med tid för att släppa av eller hämta vänner och familj vid flygplatsen. Är du riktigt snabb går det dock att göra det helt gratis utanför Arlanda flygplats, ska du däremot lämna bilen för att exempelvis säga hejdå till nära och kära inne i flygplatsen så måste du hitta en parkering och betala. Andra alternativ för att ta sig till Arlanda flygplats är exempelvis Flygbussarna, Arlanda express, eller taxi.

Priserna för parkering vid Arlanda varierar. Timpriset för den som ska hämta eller lämna någon är priset 100 kronor i timmen, men det finns även dagsparkeringar och veckoparkeringar som kostar från 599 kronor i veckan för långtidsparkering till 380 kronor per dag.

Foto: Taxi2airport.com
Såhär mycket kostar det att parkera vid flygplatsen i alla EU:s länder.
Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA