Skulle till Düsseldorf – hamnade i Edinburgh

Av: Andreas Ekström

Publicerad:
Uppdaterad:
Det gäller att ha rätt på färdplanerna. Ett plan skulle till Tyskland men hamnade i Skottland.
Foto: Colourbox
Det gäller att ha rätt på färdplanerna. Ett plan skulle till Tyskland men hamnade i Skottland.

Flygbolaget, British Airways plan skulle till Düsseldorf under måndagsmorgonen men det landade i Edinburgh, till passagerarnas förtret, det rapporterar Daily mail.

Strax före klockan åtta lyfte planet från London city Airport. Tanken var att det skulle bege sig öster ut mot Tyskland. Men WDL Aviation, som har hand om vilka färdplaner som flygplanen ska ha, tilldelade fel flygplan till piloten. Han trodde att de skulle till Edinburgh.

Passagerarna märkte ingenting förrän planet hade landat, då personalen ropade ut i högtalarssystemet ”Välkommen till Edinburgh”. en liten chock för passagerarna. En av resenärerna var Son Tran, som twittrade till flygbolaget och undrade hur han hade hamnat i den skotska huvudstaden.

– British Airways kan ni vänligen förklara hur mitt morgonflyg, från London till Düsseldorf landade i Edinburgh? Men det är ett intressant koncept, jag tror att ingen ombord har velat delta i detta mystiska reselotteri, skrev han på Twitter.

Flygbolaget undersöker saken och har svarat tidningen Daily Mail, att man tillsammans med WDL Aviation försöker klargöra varför planet hamnade i fel stad och land.

Resenärerna kom till slut rätt, planet tankades i Edinburgh och vid halv elva i måndags förmiddag lämnade planet Skottland för att flyga mot Düsseldorf.

Publicerad:

LÄS VIDARE