Flyg rätt dag i jul – spara tusenlappar

RESA

Inte bokat julresan än? Då är det hög tid nu.

Men gå mot strömmen och boka utresan på självaste julafton – det kan vara tusenlappar billigare än att flyga dagarna kring den 24 december.

Det är resesöksajten Skyscanner som kollat priserna på reguljärflyg till tre populära destinationer dagarna kring jul: Gran Canaria, Bangkok och Cancún i Mexiko.

Resultatet visar att det finns stora pengar att spara genom att välja rätt utresedag. Den som kan tänka sig att åka iväg på julafton kommer billigast undan.

Till Cancún skiljer det över 3000 kronor mellan att flyga på julafton och juldagen.

”Väldigt stor skillnad”

Även till Bangkok och Gran Canaria är det betydligt billigare att resa iväg på julafton än på närliggande datum.

– Det är inte särskilt förvånande att många drar sig för att resa på julafton, men kanske skulle fler överväga att fira jul ombord om de visste hur mycket pengar de kan spara. En tumregel när man söker på flygresor är att alltid undersöka hur priserna skiljer sig dagarna omkring den dag du helst vill åka. Det kan göra väldigt stor skillnad på priset, säger Annica Jansson, Nordenchef på Skyscanner.

Du hittar hela prisjämförelsen i tabellen nedan.

Foto: FLYGPRISER KRING JUL TILL 3 POPULÄRA DESTINATIONER Billigaste enkelbiljetten med avresa från Stockholm 22–25 december till respektive remål. Pris för 1 vuxen. Priserna hämtade från www.skyscanner.se den 27 november 2013 och kan ha förändrats efter det.

Resguider till över 200 resmål

  Ladda ner guider till hela världen här

ARTIKELN HANDLAR OM