Läs chattet om resor längre bort

RESA

Christel Dahlberg på Jambo Tours chattade om resor lite längre bort

Moderator säger: Nu börjar med Christel på Jambo Tours!

Christel Dahlberg säger: Hej hej nu är Jambo Tours med!

säger: Hej! Är Salvador i Brasilien något som ni kan rekommendera att åka till?

Christel Dahlberg säger: Jajemän, det är vår nyhet för i år mycket trevligt alternativ

michael säger: har lust att dra till zanzibar till sommaren-07 finns det något billigt och bra boende privat før en person.

Christel Dahlberg säger: Jag vi har ett hotel som heter Paje Ndame som är billigt, 1+ -2 stj i standard. Drivs av ett svenskt par

Jenny säger: botswana eller tanzania? om man vill se mycket kattdjur och även the big five!

Christel Dahlberg säger: Tanzania och Kenya är toppen för safari och har faktastik natur, där kör du en rejäl safari enbart för djuren 1v bäst!

johan säger: Har du någon erfarenhet av Costa Rica, skall dit i vinter tar gärna emot tips på boende m.m

Christel Dahlberg säger: Vi har något som heter Costa Rica på egen hand. Där bokar vi paket med bil och hotell. Lösa hotell blir lite svårare bör veta var och fråga agent på plats om bästa möjligheterna för dig.

Sandra säger: Hej Christel! Jag har bokat min första resa på egen hand. Åker till Thailand i Januari. Dock blev jag lite förvånad när jag skulle få biljetterna i veckan, fick istället ett litet plastkort (IYTC). Vad gör jag med detta? Någon förklaring fick jag aldrig med i brevet. MVH Sandra

Christel Dahlberg säger: Hej Sandra! Detta måste vara en student eller ungdoms biljett och ingenting som vi på Jambo Tours säljer. KOntakta Kilroy , Ticket eller STA där du förmodligen köpt din resa.

David säger: Hej hej. Jag undrar hur det är med båtar mellan Australien - Nya Zealand. Tänkte nämligen ta mig över till Tasmanien och det vore bra om det gick att ta en båt över till NZ. Går det? Tar det sjukt lång tid eller kostar det jättemycket?

Christel Dahlberg säger: Vi har ingen information om båt kan dock ta resa på det, billigast och bäst blir nog dock flyg.

säger: Hej Christer! Vi är ett lyckligt par i 25-års åldern som tänker gifta oss inom kort. Vi undrar vad Jamba tours har att erbjuda som bröllopsresemål? 5-stjärniga hotell finns överallt, men det är det där lilla extra vi söker: tvåsamhet, njutning men ändå något spännande och intressant! Hoppas på ett innovativt svar!

MVH: Brudparet från Västerås.

Christel Dahlberg säger: Hej! Det är svårt att svara kort på en bröllopsresa ;) Men jag föreslår Mauritius eller Fidji, vill ni ha äventyr finns det mängder..Safari i komb med sol och bad, Galapagos och Bonaire osv osv

Stoffe säger: Är det rekommenderat att resa till Fillippinerna?

Christel Dahlberg säger: Hej Stoffe! Det är ingenting vi säljer tyvärr.

säger: Hej. Om man ska åka till Thailand under jan-febr och vara bort ca 1 mån, vad är då bäst och billigast, charter eller flygstol ?

Christel Dahlberg säger: Hej! Vi är en reguljär arrangör och säljer ej charter, svårt att avgöra vad som är billigast beoende på eventuella kampanjer som flygbolagen har. För att får en billig reguljär biljett bör man vara ute i god tid och då kan priset bli mycket bra.

ia säger: Hej! Vill gärna till Rio de Janeiro! Tycker att det är jobbigt med långa flygetapper. Kan du ge tips om en resa, till rimligt pris, från Stockholm alt. Malaga.

Christel Dahlberg säger: Hej! Kan bara ge priser från Sverige och pris beror helt på när du skall åka hur långt i förväg du beställer biljett och hur många nätter på hotell du vill ha. Flyg från 6175:- + skatter från Stockholm i mars tex MEN du måste boka minst 2 hotellnätter till det.

Maria säger: hej jag hade tänkt åka til Kap Staden i november är det en bra ide? är det en bra ide att åka som ensam tjej dit?

Christel Dahlberg säger: Hej Maria! Kap är mycket trevlig och det finns massor att göra i Syafrika, kan vara trevligt att få med en kompis kanske då man som ensam tjej inte "går omkring" i Kap på kvällen själv. November är för övrigt bra månad det är hösäsong.

Jonas säger: Hej, jag undrar om du har nått exempel på vart min klass kan fara? Går i 9an på en skola i Umeå.

Christel Dahlberg säger: Hej Jonas! Det är en budgetfråga. Vi har resor lite längre bort dvs utanför Europa och kostar därför något mer. Jag kan föreslå Egypten dit vi har veckoresor och säkert kan göra bra pris till er.

Peter säger: Tips att göra och bo på Langkawi?

Christel Dahlberg säger: Hej Peter! Sola bada, åka på något som kallas "island hopping". För övrigt är det en ganska lugn destination med på Island hoppingen får ni se övärlden, grottor, picnic på strand osv. Hotellen brukar ha fina utflyktsprogram att erbjuda.

Lars-Göran Waden säger: Har du någon kommentar kring sista minutenresor? För mig i rullstol är det svårt att boka en sista minuten resa eftersom man aldrig riktigt kan veta vart jag ska bo. Jag har blivit rekomenderat att inte boka sista minutenresor eftersom tillgängligheten då inte går att garantera. Men om jag inte kan boka en sista minuten resa kan jag ju aldrig ta del av extra billiga resor. Det händer allt för ofta att jag betalat 5-6 tusen för en resa som någon annan bara betalat 2-3 tusen för. Lite orättvist tycker jag. Hälsningar [email protected]

Christel Dahlberg säger: Hej Lars Göran! Jag tycker inte att en ospec resa är bra att boka om man har rullstol, få hotell har handikappsrum och de bokas oftast i god tid av de som behöver dem och därför är det svårt att få de rummen på sista minuten. Vi på Jambo tours jobbar dock inte så mycket med den typen av resor då vi inte är en charter arrangör.

Johanna säger: Hej, jag funderar på att åka till Peru i Dec, billigaste resorna går på 10-11 000kr. Frågan är: Kommer priserna sjunka ju närmare man kommer datumet eller bör man boka nu? Om de sjunker vad kan man tänka sig att de kostar då?

Christel Dahlberg säger: Hej Johanna! För att boka en billig resa till jul är du tyvärr sent ute. Reguljära biljetter skall man boka tidigt och till skillnad från charter blir det dyrare ju längre man väntar. Har du hittat billiga platser nu, BOKA ;)

Fredrik säger: Hej! Jag och min flickvän planerar att åka bort 4 veckor i november. Vi står i valet mellan Indien och Mexico. Vi vill endast ta det väldigt lugnt och vila upp oss ordentligt. Vill bo billigt och äta billigt. Vart skulle du rekommendera? mvh Fredrik

Christel Dahlberg säger: Hej! Billigt är det i Indien, Mexico gillar jag dock personligen som destination. Det är en fråga om vad som är billigt för er. Vad är budgeten?

Kicki säger: Hej! Om man vill ha kritvit sant, turkost vatten, snorkling, god mat och en drink på en uteservering, ska man satsa på Västindien då, och i så fall, vilken ö tycker du är trevligast?

Christel Dahlberg säger: Hej Kicki! Det finns mängder med alternativ för er om ni enbart har de kraven. Vi säljer ABC-öarna i Västindien även kryssningar i Västindien eller St Martin samt St Barth, där hittar du allt du söker.

Moderator säger: Här kommer sista frågan, Christel.

Magnus säger: Hej Christer. Jag åker till kambodja i januari och planerar att vara där i tre veckor. Tror du man hinner med en liten runda till vietnamn eller ska jag lägga allt på att resa runt i kambodja?

Christel Dahlberg säger: Hej Magnus! Frågan är vad du skall göra i Kambodja i 3v, Angkor Wat är ju ett måste men sen kan du ta dig till Vietnam om du hinner. Stressa inte för mycket bara ;)

Moderator säger: Nu är chattet slut. Vi tackar läsarna och Christel Dahlberg på Jambo Tours för chattet.

Christel Dahlberg säger: Tack för visat intresse och välkommna till oss på Jambo Tours med era reseförfrågningar lite längre bort! Ha en toppendag hls Christel