Njut av värmen till lågpris

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-28

Fynda resor till Medelhavet

Gran Canaria Njut av värmen på strandpromenaden.

Njut av värmen i söder före alla andra.

När många charterorter i Sydeuropa fortfarande väntar på den stora strömmen av turister kan man göra fynd.

Utemöblerna från i fjol torkas av och ställs ut i gränder och piazzor. Hotellernas utomhuspooler fylls sakta men säkert med vatten. Chartermålen kring Medelhavet håller just nu på att ladda upp inför sommarens turistinvasion. Det är nu du kan göra riktiga klipp.

Den tidiga värmen i Sydeuropa under april och maj är utmärkt för aktiviteter och utflykter som ofta blir för jobbiga i sommarhettan.

Och bli inte förvånad om du får stranden för dig själv. Försäsongens kalla vågor brukar skrämma många turister.

- Det kan dock vara så att vissa badanläggningar och restauranger inte har har öppnat ännu, säger Lars Heyden på prisjämförelseföretaget Reseguiden.

Lugnt under lågsäsong

- Just nu är det lågsäsong och mycket lugnare. Medelhavet är som allra vackrast den här tiden, det är massor av blommor, grönt, lugnt, och lagom varmt. Lokalbefolkningen tycker fortfarande att det är roligt med besökare, de har tid och det kan vara billigare på kaféerna, säger Lottie Knutson på Fritidsresor.

Är inte badtemperaturen det viktigaste kan det finnas anledning att leta fyndresor till Medelhavet under våren.

Några prisexempel:

En vecka på Mallorcas stränder 699 kronor, endast flyg, utresa från Stockholm 4 maj.

Kreta - ö i samma hav fast längre österut - en vecka för 1195 kronor, en vecka, ospec, avgång från Stockholm 8 maj med Fritidsresor.

Rom - stadsmiljö för den som föredrar liv och rörelse. En vecka för 495 kronor, endast flyg, avresa 5 maj från Stockholm med Fritidsresor.

ANNONS