Se Korsika

Snöklädda bergstoppar, grönskande kullar, röda granitklippor och stränder med azurblått vatten. På Korsika finns allt inom räckhåll – och inom synhåll – som om du befann dig mitt i ett vykort.

Här finns världens kanske bästa och mest varierade vandringsleder. Längs de kilometerlånga sandstränderna kan du antingen bara koppla av eller aktivera dig med surfing eller segling. Om du gillar slingriga serpentinvägar så är Korsika lagom stort för en veckas vindlande bilsemester.

Det korsikanska köket är en underbar blandning av franskt och italienskt utan att vara dyrt eller tillkrånglat. På menyerna hittar du kött, pasta och pizza. Honung, färskost och kastanjeöl tillhör också de lokala specialiteterna.

Vid en snabb titt på kartan ser Korsika ganska litet ut, men väl på plats inser du snabbt att en veckas semester är alldeles för lite. Ön är fullkomligt späckad med upplevelser och intryck. Och har man en gång varit här så vill man komma tillbaka.

Text & foto: Johan Söderlund & Anders Maxson

OBS! Ett litet fel har smugit sig in i guiden – Langleys hotell i Calvi har inte pool, det har däremot hotellet i Ile Rousse.

Ur innehållet:

Platser

Boende

Stränder

Barer & kaféer

Kul aktiviteter

Dagsvandringar

För barn

Praktiska fakta

Guiden innehåller även en karta över Korsika och många bilder. Spara ner, skriv ut och ta med på resan!
Resguiden består av 24 A5-sidor och publicerades den 9 juli 2009.
Plus-prenumeranter laddar förstås ner guiden utan kostnad!

_________________________________________________________________

ARTIKELN HANDLAR OM