Fixa resan med bara ett handbagage

10 smarta tips för att resa lätt.

Det är inte lätt att packa lätt - och rätt.

Men var lugn.

Här 10 handfasta tips som sparar både pengar, miljö och besvär på weekendresan.

Ofta blir packningen för en weekendresa lika stor och tung som om du skulle vara borta i flera veckor. Du beger dig till Paris eller New York rustad för både sol och regn, fest och aktivitet och med beredskap för att i princip vad som helst skulle kunna hända.

Spara pengar

Men med planering och en gnutta rationellt tänkande så kan du komma undan med ett litet handbagge. Flyger du med ett lågprisbolag så finns det dessutom pengar att tjäna då de ofta tar extra avgift för incheckat baggage. Du sparar också på miljön. Ett lättare flygplan drar mindre bränsle. Men viktigast av allt; du slipper bära på tunga väskor.

Många små val

– En lyckad packning är resultatet av många små val. Varje val kan i stunden verka irrelevant men tillsammans gör de det möjligt att resa med en förvånansvärt liten väska, säger Oliver Aust, ansvarig för flygbolaget Easyjet, vilka tagit fram listan på hur man packat rätt och lätt.

Tänk också på att du ska ha lite utrymme kvar i väskan inför hemresan. Var ska du annars stoppa din nyinköpta "I Love NY"-tröja, Eiffeltornet i miniatyr eller dina spanska skinnskor.

Publisert:

LÄS VIDARE