Publicerad:
Uppdaterad:

Sex svenska hotell får fem stjärnor

Publicerad:
Uppdaterad:

- över 300 hotell klassade

Nu kan du bo femstjärnigt på hemmaplan.

I dag infördes för första gången en officiell klassificering av svenska hotell.

Här är hela listan – från de sex som fått fem stjärnor och nedåt.

På onsdagen lanserade branschorganisationen Sveriges Hotell- och Restaurangföretagare det första stjärnsystemet för svenska hotell. Och de närmsta veckorna kommer 300 skyltar hängas upp vid de svenska hotell som ingår i organisationen och som valt vara med.

Modellen för klassificering är hämtad från Danmark och sex svenska hotell har hittills nått fram hela vägen till fem stjärnor.

- Vi kan konstatera att Sverige helt saknar enstjärniga alternativ så här långt – en kategori som också bör finnas med. Men däremot är vi glädjande nog desto mer välförsedda med femstjärniga alternativ. Sammanlagt sex stycken, varav fem i Stockholmsregionen och ett i Göteborg, säger SHR:s vd Mats Hulth i en kommentar.

Hela listan över hotell hittar du här på aftonbladet.se. Sedan projektets start har 300 hotell godkänts och stjärnmärkts och målsättningen är att ytterligare 400 ska märkas nästa år.

Skalan:

Här är kriterierna för respektive antal stjärnor. Ett hotell i de högre betygsklasser måste också ha godkänt på alla punkter som gäller för de lägre klasserna:

Mattias Lundell

Publicerad:
Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN