Spana in världens största akvarium

Publicerad:
Uppdaterad:

Resa | Singapore

Öppnar i Singapore idag

South East Asia-akvariet ligger på ön Sentosa i Singapore.
Foto: AP
South East Asia-akvariet ligger på ön Sentosa i Singapore.

100 000 marina djur i 45 miljoner liter vatten.

I världens största akvarium ska det kännas som om man står på havets botten.

Idag slår lyxhotellet Resorts World Sentosa upp portarna till världens största akvarium, S.E.A. Aquarium (S.E.A står för South East Asia).

Akvariet, som är en del av parken Marine Life Park, kommer att vara hem för över 100 000 marina djur av 800 olika arter.

Som att stå på havets botten

Akvariets stolthet är en enorm glasvägg, 36 meter bred och 8,3 meter hög, genom vilken besökarna kan titta in i på fiskarna. Tanken med glasväggen är att det ska kännas som om man står på havets botten.

2010 sprack en liknande glasvägg på Dubai Aquarium, som är ett av världens största akvarium.  Dubai har satsat mycket på liknande attraktioner, till exempel en hotellsvit med akvarievägg. Man planerar också att bygga ett undervattenshotell.

Inte utan konflikter

Grant Willis, en av de ansvariga för Resorts World Sentosas nya satsning, säger att målet med S.E.A. Aquarium inte bara är att visa upp djur utan även att förmedla kunskap.

Alla håller dock inte med om att parken gör rätt. Enligt Singapore-tidningen Strait Times har djurrättsaktivister protesterat mot att resorten har låtit fånga in 25 vilda delfiner. Det rapporterar CNN.

Världens första magnetiska berg- och dalbana

I samband med öppnandet av akvariet passar Resorts World Sentosa också på att öppna en nöjespark. I Adventure Cove Waterpark kommer besökarna bland annat att kunna snorkla bland 20 000 färgglada fiskar och åka med världens första berg- och dalbana med magnettåg.

Tröttnar man på havsdjur finns det en hel del annat att sysselsätta sig med på Resorts World Sentosa. Här finns nämligen redan en nöjespark, ett museum, kasino, sex hotell, spa och butiker.

Ladda ner guiden!

Ladda ner resguide till Singapore

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN