Få en miljon om året – för att ta hand om ö

Publicerad:
Uppdaterad:

Kalifornien

Har du tröttnat på ditt jobb? Vill du kanske fly till en solig ö i Kalifornien? Goda nyheter – en ö i San Pablo-bukten söker två nya fyrvaktare och utlovar över en miljon kronor om året i lön.

Nytt år, nya mål? East Brother Light Station, en fyr med tillhörande bed & breakfast, söker två personer som kan ta över verksamheten. Perfekt för dig som är trött på Sverige och känner för att flytta till en ö i San Pablo-bukten i amerikanska delstaten Kalifornien. Lönen ligger på 130 000 dollar om året som fördelas mellan de två personer som krävs för att ta hand om ön, skriver CNN. Det motsvarar drygt 1 150 000 kronor.

– Det är ett unikt läge, det ligger i bukten på en ö och det är ett av få, kanske det enda, bed & breakfast-stället som drivs i en fyr på en ö, säger Tom Butt, borgmästare i Richmond, till CNN.

1 av 2 | Foto: Tom Butt
”Vi får ansökningar från hela världen”

Tom Butt är även den person som driver den ideella organisation som äger fyren. Han har arbetat med verksamheten i nästan 40 år och meddelar att det ställs vissa krav på de som söker jobbet.

Det krävs erfarenhet av gästfrihet och sjöfart. Dessutom behöver man ha licens för att framföra turistbåt, utfärdat av den amerikanska kustbevakningen.

”Ja, du behöver verkligen ha licensen, även om du är den bästa olicensierade kaptenen i världen”, skriver paret Jillian och Che, som driver ön just nu, i ett inlägg på Facebook.

Hittills har många sökt jobbet – inte bara amerikaner.

– Av någon anledning blev det viralt, vi får ansökningar från hela världen. Asien, Ryssland, Ukraina, säger Tom Butt.

Det krävs dock att man har tillstånd att arbeta i USA.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA