Fira nyår till havs – tre gånger om

Publicerad:
Uppdaterad:

Kryssningar

Här är de festligaste nyårskryssningarna - på Östersjön eller på världens hav

Låt någon annan stå för nyårssupén i år, och slipp stressen över att hitta festen med stort F.

Här är rederiernas festligaste och mest gnistrande nyårskryssningar.

Och kryssar du på Östersjön kan du uppleva tolvslaget tre gånger om.

Birka Paradise

Töm inte hela skumpan på tolvslaget om du kryssar på Östersjön över nyår. Flera rederier uppmärksammar tre tolvslag, det svenska, det finska och det ryska.  En i timmen med start klockan 22.00 svensk tid med det ryska.

Här har vi samlat allt kul som händer till havs över nyår, både på Östersjön och på sydligare breddgrader, i Karibien, Medelhavet och persiska viken.

God nyårskryss!

Viking Line ringer in det nya året tre gånger om

Varför bara fira in det nya året en gång? På Amorella ringer klockorna tre gånger - klockan 22, 23 och 24! Tidigare har de bara ringt in Finlands och Sveriges tolvslag, men nu får även ryssarna vara med. Och vad sägs om 300 flaskor bubbel och ett buffébord som dignar av rökta räkor, kräftor, musslor, krabba och oxfilé..?

När du tar dig ur matkoman kan klackarna slås i taket till den fartfyllda showen "A tribute to Tina Turner".

Var: Stockholm-Åbo-Stockholm

Datum: 31 december - 1 januari

Pris: Från 712 kronor (del i fönsterlös dubbelhytt) inklusive trerätters nyårssupé.

Andra nyårskryssningar: Kryssa till Helsingfors med discodrottningen Pandora på scen, eller ta Cinderella till Mariehamn - hon kastar loss efter midnatt så du hinner njuta av Stockholms fyrverkerier från första parkett. Viking Line ordnar dessutom en veckolång resa (med båt och buss) till St Petersburg över nyår.

www.vikingline.se

Tallink Silja satsar på galamiddag

Njut av årets sista (och kanske första?) galamiddag med utsikt över havet, och fira sedan in 2012 med Galaxys färgsprakande midnattsshow! På borden finns hummer, kräftor och andra nyårsläckerheter och glasen är självklart fyllda med bubbel. Tallink Silja har nyårskryssningar som avgår både den 30 och den 31 december, så du kan välja om du vill ringa in det nya året på dit- eller hemvägen.

Var: Stockholm-Åbo-Stockholm

Datum: 31 december - 1 januari

Pris: Från 857 kronor (del i fyrbäddshytt) inklusive galabuffé. Lyxliraren kan välja Silja Serenade till Helsingfors, i 75 kvadratmeter stor svit, för 18 338 kronor.

Andra nyårskryssningar: Liknande kryssning till Helsingfors och All inclusive-kryssningar till både Tallinn och Riga (all inclusive gäller för den ena vägen, på nyårsafton).

www.tallinksilja.com

Birka Cruises väntar in fyrverkerierna

Birka Paradise kastar loss vid tolvslaget så du behöver inte välja mellan nyår till havs och Stockholms fyrverkerier - du får båda.

Men innan dess blir det välkomstdrink och nyårssupé, med bland annat hummerpannacotta, kalvytterfilé och chokladkaka med champagnesorbet... Champagne vid tolvslaget är såklart också givet, liksom de Birkatrogna dansbanden Fernandoz och Titanix.

Var: Stockholm-Mariehamn-Stockholm

Datum: 31 december - 1 januari

Pris: Från 1675 kronor (del i fyrbäddshytt) inklusive välkomstcocktail, trerätters nyårssupé och champagne vid tolvslaget.

Andra nyårskryssningar: Nix, Birka Cruises har bara ett fartyg.

www.birka.se

Och för dig som vill åka längre bort (och har mer pengar i plånboken) finns de här lyxiga varianterna:

Fira nyår i Israel med MSC Cruises

Fira in det nya året med lyx och flärd på östra Medelhavets vågor. På nyårsafton lägger MSC Magnifica till i Israels hamnstad Haifa och det dukas upp räkcocktail, marulkrisotto, hummer med champagnesås och nougatparfait...

Tennisbana, joggingspår, en storslagen teater och lyxiga spabehandlingar finns förstås också till hands, liksom shower och nyårsunderhållning!

Var: Venedig-Bari (Italien)-Rhodos-Haifa (Israel)-Piraeus (Grekland)-Venedig

Datum: 27 december - 5 januari

Pris: Från 9 900 kronor (del i dubbelhytt, flyg tillkommer).

Andra nyårskryssningar: Slå på extra stort och kryssa i Förenade Arabemiraten eller Karibien.

www.msccruises.se

Tjusigt och arabiskt med Royal Caribbean

Gör något annorlunda och fira nyår i Förenade Arabemiraten! Tjusiga Brilliance of the Seas har massvis med glasytor och du kan till exempel spendera tolvslaget i en glashiss med panoramautsikt... Något program för nyårskryssningen kan Royal Caribbean inte uppge än, men de lovar att gästerna ska ha alla möjligheter att komma i den rätta feststämningen.

Var: Dubai-Fujairah-Muscat-Abu Dhabi-Dubai

Datum: 26 december - 2 januari

Pris: Från cirka 7 600 kronor (flyg tillkommer).

Andra nyårskryssningar: Det finns även kryssningar från Florida, både en femdagars och en niodagars.

www.royalcaribbean.se

Partyhattar och nedräknande kapten med Norweigan Cruiseline

Du som vill vara säker på att slippa ett stelt nyårsfirande kanske kan lockas av konceptet "Freestye Cruising". På Norweian Epic kan du glömma fasta middagstider och tjusig dresscode, samtidigt som fartyget ändå lyckas vara skönt lyxigt och trendigt.

Den sköna och soliga kryssningen startar på nyårsafton och det är kaptenen själv som räknar ner till tolvslaget. Gästerna kommer i feststämning med partyhattar, partytutor, vimplar och givetvis det obligatoriska glaset champagne/nyårscocktail!

Var: Miami-St Maarten-St Thomas-Bahamas-Miami

Datum: 31 december - 7 januari

Pris: Från cirka 7 400 kronor.

Andra nyårskryssningar: Flera olika kryssningar utgår från Florida, men det går även att kasta loss i Honolulu, New York, Barcelona och Louisiana.

www.ncl.eu

Costa Cruises kryssar runt hela jorden

Jorden runt på... 100 dagar! Inled 2012 riktigt, riktigt storslaget med en hundradagars kryssning på de sju haven. Lyxiga Costa Deliziosa kastar loss i Italien och det nya året rings in mellan Barcelona och Madeira – med femrätters galamiddag tillsammans med kaptenen och stor, artistspäckad dansshow.

Sedan kryssas det vidare mot Karibiens tropiska paradis, Söderhavets knallturkosa vatten, Nya Zeelands makalösa natur, Thailands vänlighet, Indiens färgstarka kuliss och Förenade Arabemiratens toppmoderna lyx, innan det bär av hemåt igen i april.

Var: Italien-Frankrike-Antillerna-Colombia-Costa Rica-Mexico-USA-Hawaii-Samoa-Fiji-Nya Zeeland-Australien-Singapore-Malaysia-Thailand-Sri Lanka-Indien-Förenade Arabemiraten-Egypten-Italien

Datum: 28 december - 5 april

Pris: Från cirka 107 600 kronor.

Andra nyårskryssningar: Andra, mindre tidskrävande, alternativ finns i Förenade Arabemiraten, Indiska Oceanen, Sydostasien och Sydamerika.

www.costacruise.com

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN