Siemens bojkottar inte Ryanair

Av: 

Sofia Roström Andersson

Resa | Flyg

I slutet av september kom beskedet om att storkoncernen Siemens bojkottar Ryanair.

– Det ska vara säkert för våra anställda att flyga, sa Ulrika Grive, travel manager för Siemens i Sverige, då till Norrköpings tidningar.

Nu tillbakavisas uppgifterna.

Det tyska verkstadskonglomeratet Siemens har totalt runt 400 000 anställda. I slutet ska koncernledningen ha bestämt att företaget ska bojkotta Ryanair.

Tillbud och incidenter

Anledningen: att Ryanair drabbats av ett antal tillbud och incidenter den senaste tiden.

– Det här är en bojkott för att visa att Siemens kräver att det ska vara säkert för våra anställda att flyga med bolaget för att vi ska anlita dem, sa Ulrika Grive, travel manager för Siemens i Sverige, då till Norrköpings Tidningar, enligt TT.

Har träffats

Nu tillbakavisas dock uppgifterna.

Representanter från företagen ska ha träffats den 4 oktober för att diskutera situationen och enligt ett pressmeddelande bojkottar Siemens inte alls Ryanair.

– Det stod klart att de inte har några säkerhetstvivel gällande Ryanairs flygningar och att det inte finns någon bojkott av Ryanair, säger företagets kommunikationschef Stephen McNamara i pressmeddelandet.

De nya uppgifterna bekräftas på Siemens huvudkontor i Tyskland, men man avböjer att vidare kommentera den här typen av frågor.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Resa | Flyg