4 strandoaser på Phuket

Av: Cecilia Billgren

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Maria Östlin

Nai Thon

En ganska okänd strand för de flesta, men omtalad bland dykare och snorklare för sitt klara vatten. Ligger lite avsides på nordvästra Phuket, ett bra alternativ för den som inte kräver shopping eller stort utbud av vattensporter.

På den här breda och fina stranden är det lugnet som härskar. Blir det långtråkigt går det att hyra en longtailbåt till någon av de många snorklingsställen som ligger nära stranden. Ligger precis söder om Nai Yang Beach, en större strand som är charterresmål för Ving.

Laem Ka Yai

Vill du vara säker på att inte träffa din granne på stranden är Laem Ka Yai ett stensäkert tips. En liten och vacker strand som ligger undanskymd vid lyxhotellet Evason på Phukets sydkust.

För att komma hit måste man åka igenom en kokosnötsodling. Enklast är att ta en taxi. Sväng in på den lilla vägen bredvid 7- Eleven på väg 4032 nästan nere vid Rawai. Blir du hungrig, fortsätt till Laem Ka Noi, den ännu mindre stranden bredvid. Hit kommer många thailändare framåt kvällen för att äta middag på någon av restaurangerna.

Layan

En vacker, bred strand med vit sand på nordvästra Phuket för dig som vill sola och bada utan att bli störd. Det finns några bungalowbyar och hotell här, men känslan av orördhet finns fortfarande kvar.

En del små restauranger direkt på stranden bidrar till den mysiga känslan. Några små öar precis utanför ramar in och ger stranden karaktär.

Bang Tao

Sex kilometer lång, bred strand med finkornig vit korallsand och pampiga casuarinaträd. Passar perfekt för barnfamiljen. Här är vattnet ofta lugnt och det är långgrunt.

Här finns en del strandbarer, men den räknas ändå som en av de lugnare stränderna. Ligger norr om Kamala på öns västkust. Ving och Fritidsresor har charter hit, men Bang Tao är klart värd en utflykt ändå.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN