5 bästa stränderna i Stilla havet

RESA

(utom Hawaii)

Foto: The Rock islands, Palau, perfekt om du vill snorkla.

1. Yasawa-öarna, Fiji

En halvtimmes flygresa från huvudön Nadi ligger en kedja av småöar. På den norra änden av Yasawa-ön ligger en sandsträcka som kallas Eight months beach – en skröna påstår nämligen att det tar åtta månader att bli av med den finkorniga sanden ur håret!

Bästa tid: September–oktober.

2. Whitehaven beach, Australien

På Whitsunday-öarna på Stora barriärrevet, en dryg timmes flygresa norr om Brisbane, ligger detta strandparadis med varmt vatten och orörd strand. Inga hotell eller restauranger – besökare kommer hit över dagen från närliggande öar, främst Hamilton.

Bästa tid: Juni–augusti.

3. One Foot island beach, Cook-öarna

På ön Aitukaki, som tillhör Nya Zeeland. En turkos lagun är packad med stim av tropiska fiskar. Hit kommer man med flyg till Rarotonga och vidare med båt.

Bästa tid: Juni–september.

4. The Rock islands, Palau

Små klippöar som är berömda för sina korallrev och inbjudande stränder. Palau ligger i Oceanien, en ö-grupp i norra Stilla havet, sydost om Filippinerna. Detta är ett snorklingsparadis. Till Palau kommer man lättast från Guam.

Bästa tid: Februari–mars.

5. Matira beach, Franska Polynesien

På turistön Bora Bora ligger den här långa stranden med flera fashionabla hotell och semesteranläggningar. Hela ön är belägen i mitten av en lagun som omgärdas av korallrev. Havet är varmt och stilla.

Bästa tid: Maj–oktober.

ARTIKELN HANDLAR OM