Nu förbjuds partybåtarna i hamnen i Magaluf

Borgmästaren Alfonso Rodriguez Badal har tröttnat på turisternas beteende

avNina Kindbro

Publicerad:
Uppdaterad:
109 nya lagar införs för att skapa ordning på Mallorca.
Foto: Sara Ringström
109 nya lagar införs för att skapa ordning på Mallorca.

Borgmästaren i Calvia på Mallorca, Alfonso Rodriguez Badal, har tröttnat på turisternas beteende och inför 109 nya lagar för bättre ordning i turistorterna. Bland annat förbjuds partybåtarna i hamnen i Magaluf.

Partybåtarna i Magaluf är kända, eller kanske snarare ökända, för sina vilda fester med fylla och sexlekar. Men invånarna har tröttnat på berusade och störande turister. Nu vill man få bort partybåtarna från hamnen i Magaluf. Nya regler ska också införas för att hindra båtarna från att lägga till i känsliga naturområden. I stället måste de hålla sig i närheten av stranden i Magaluf, vilket gör det lättare för polisen att kontrollera att de följer de strikta lagar och regler som gäller på land.

Politikerna har infört 109 nya lagar. Bland annat får man inte uppträda naken på allmän plats (böter 400 euro), dricka alkohol i offentliga utrymmen (böter 500 euro) eller klättra i träd. Man får inte heller klättra på balkonger, plocka blommor eller spela fotboll på gatan.

Kommunfullmäktige jobbar hårt på att återupprätta Magalufs något skamfilade rykte som partyställe. Nya hotell byggs, infrastrukturen förbättras och det görs stora satsningar på fritidsanläggningar.

Tidigare i år förklarade borgmästaren, Alfonso Rodriguez Badal, att han hade för avsikt att intensifiera kampen mot turistfylleriet och uppmanade barer i området att sluta sälja alkohol till alltför låga priser som uppmuntrade till drickande.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Mallorca

Turism

Resor

MER OM RESA