Reser nakna – för att spara pengar

Av: 

Johan Söderlund

Resa

Märkligt resultat i ny undersökning

Flyga naken för att slippa bagageavgiften.

Det är en spirande trend enligt en ny undersökning.

Ryanair har nyligen höjt sin bagageavgift och SAS tar betalt för andra väskan från och med i höst. Många andra flygbolag har redan infört avgifter för väskorna. Argumentet att det är rättvist att var och en får betala för sina egna kilon verkar ha accepterats av flygresenärerna.

I alla fall för den största delen – 98 procent, enligt en ny undersökning från Skyscanner. De övriga 2 procenten tar enligt resesajten till ett desperat grepp för att spara ett par hundralappar.

Lättare att packa

"2 procent av Skyscanners användare har bokat en nakensemester – bara för att slippa betala den dyra bagageavgiften!", meddelar de.

Att packa för en nakensemester är enkelt, menar man. Du behöver inte en massa kläder som tar plats. Kom bara ihåg att packa ner mängder av solskyddskräm!

Fem heta resmål för nakenresenären

Nakengolf – La Jenny, Frankrike

Naturistresorten La Jenny i sydvästra Frankrike har Europas enda nakna golfbana och är den rätta platsen om du är sugen på att utveckla din golfteknik. Det finns sex hål fördelade på nio hektar och driving range både inom- och utomhus. Golfare bör vara försiktiga med golfswingen och vilka bollar de slår på.

Nakenby – Costa Natura, Spanien

Den här lilla byn på Costa Del Sol har runt 200 lägenheter och var det första naturistsamhället i Spanien där naturister kan njuta av friheten att semestra på en lugn, avskild plats med andra nakna. Flyg till Spanien och njut av Costa Naturas faciliteter med uppvärmd swimmingpool, volleybollplan, tropiska trädgårdar - och en massa naturister.

Nakenfestival – Okayama, Japan

Varje år i februari månad flockas 9 000 lättklädda män på gatorna i staden Okayama för att fira nakenfestivalen Hadaka Matsuri. Händelsen är en viktig Shinto-tradition, som även har blivit populär bland turister; som ansluter sig till lokalbefolkningen endast iklädda korta höftskynken. Festivalen kulminerar i att deltagarna berör en "speciell naken man" som tros kunna ta bort all otur.

Hadaka Matsuri bör inte förväxlas med penisfestivalen Kanamara Matsrui, som är något helt annat.

Nakendykning

Varför inte dyka naken? Som om det inte är spännande nog att upptäcka den vackra världen under vattnet, erbjuder företaget Buff Divers dykning "med eller utan klädsel" runt om i världen. Dykningen sker uppenbarligen inte i kallt vatten, så man kan förvänta sig tropiska platser och varma hav. Men se upp för brännmaneter, taggiga sjöborrar!

Nakenbastu – Kotiharju, Helsingfors, Finland

Finländarna har länge gillat att basta nakna tillsammans med vänner och landet ståtar med ett genomsnitt på en bastu per hushåll. Kotiharju Bastu påstår sig vara den enda kvarvarande allmänna bastun i Helsingfors som fortfarande värms upp av en vedkamin.

Publisert: