Superlyx på världens största kryssningsfartyg

Symphony of the Seas är världens största kryssningsfartyg.
Symphony of the Seas är världens största kryssningsfartyg.

Symphony of the Sea är inte bara världens största kryssningsfartyg. Det har även fler konstverk än Louvren, ett eget Central Park och en tio våningar hög rutschkana.
Välkommen till en flytande värld av lyx och lekfullhet!

Det 18 våningar höga kryssningsskeppet Symphony of the Seas är ett flytande nöjesfält strösslat med lyx. Båten är lika hög som det lutande tornet i Pisa, rymmer tre stora fotbollsplaner och är fem gånger större än Titanic. Den 7 april gjorde den sin jungrufärd från Barcelona. I sommar kryssar den omkring i Medelhavet.

Båten är 362 meter lång och indelad i sju olika kvarter, bland annat Boardwalk, Royal Promenade och Central Park. I parken i mitten av båten har man planterat tolv tusen växter för att skapa en grön oas. Där kan man strosa runt i väntan på att magen ska börja kurra. Passagerarna kan välja mellan 22 olika restauranger med olika teman, i köket huserar flera prisbelönta kockar.

Linbana och isrink

För den aktiva resenären finns allt från klätterväggar, gym, surfsimulator, rutschkanor och fem olika pooler. Dessutom kan man åka linbana tvärs över båten eller snöra på sig ett par skridskor och kana ut på en isbana.

Symphony of the Seas satsar stort på barnfamiljer. Det finns ett stort barnområde ombord där barnen kan testa att göra roliga experiment och vid poolområdet finns ett barnvänligt vattenland. Om man har en tjock plånbok kan man checka in i den stora familjesviten. Den två våningar stora hytten har en orange rutschkana mellan våningarna, hockeyspel och bordtennis på terrassen. Med sviten kommer även en privat butler. Kostnaden för familjesviten en vecka i jul ligger på ca 712 000 kronor.

Robotar i baren

– Jag tror att vi har skapat den mest ultimata familjesviten i världen. Jag tror inte att det finns något annat hotell eller resort någonstans som har något liknande, sa Michael Bayley, vd på Royal Caribbean vid en pressträff i förra veckan.

Skeppet är fullt av ny teknik och spännande upplevelser. I Bionic Bar, är det robotar som serverar drinkarna och i kvarteret Boardwalk finns ett tivoli, nattklubbar och ett kasino.

Lyxiga sviter

Om man är mer sugen på lyx finns det tjusiga sviter med stora panoramafönster och soldränkta terrasser ut mot havet. Båten har 2774 gästrum och som mest kan den ta 6780 gäster. 2175 anställda ser till att ingenting saknas.

Symphony of the Seas befinner sig i Medelhavet de första månaderna i sommar innan det seglar till Miami för att senare ta sig till Karibien. Båten är byggd i Frankrike och registrerad på Bahamas.

Världens kryssningar: reseguide med 165 tips
Här hittar du alla våra reseguider
Publisert:

LÄS VIDARE