Är du nästa James Bond?

På spionmuseet i New York testar du din agentförmåga

På Spyscape som är ett interaktivt museum får du veta hur bra du passar som spion.
På Spyscape som är ett interaktivt museum får du veta hur bra du passar som spion.

Hur bra är du på att avgöra ifall någon ljuger? Och hur duktig är du på att knäcka koder?
På Spyscape i New York avgörs din framtid som spion. Den interaktiva utställningen handlar om hemliga agenter och testar hur bra du skulle vara som spion.

Böcker, biofilmer och streamingtjänster är fulla av dem. Spionerna och de hemliga agenterna som vet exakt när någon ljuger eller hur man ska hitta hemliga dokument eller knäcka svåra koder. Vi som frossar i filmer och serie som Agent 007, Spooks, Mission Impossible eller The little drummergirl med Alexander Skarsgård kommer får vårt lystmäte på New Yorks nya spionmuseum Spyscape.

Spyscape, New York

Museet som är inhyst i en modern glas- och metallbyggnad i Hell’s Kitchen lockar främst vuxna och tonåringar. Lokalen är indelad i sex zoner – kryptering, förfalskning, övervakning, hackning, specialtalanger och underrättelseverksamhet.

Alla besökare får ett band runt handleden med ett litet chip. Det ska loggas vid olika datorer i lokalen och på så sätt får man tillgång till olika test. Det är allt från personlighetstest till hur man reagerar vid stress och risker eller vilka tecken man ska leta efter hos folk som ljuger.

I rummet som handlar om specialtalanger gäller det att ta sig från punkt a till b utan att röra de gröna laserstrålarna – som taget ur en spännande spionfilm! Alla svar analyseras och vid slutet av utställningen får man ett förslag på vilken slags spion man skulle passa bäst som.

Tävlar mot varandra

Enligt Spyscapes hemsida blir de ibland kontaktade av olika säkerhetsföretag som gärna vill komma i kontakt med smarta och problemlösande människor för att anställa i sina bolag. Men Spyscape försäkrar att de absolut inte lämnar ut någon information om sina besökare.

Det finns även ett så kallat ”situation room” där grupper om max 16 deltagare kan tävla mot varandra i olika spännande tester.

I början av 2019 kan man även njuta av en ny utställning om James Bond som Spyscape gör i sammarbete med EON Productions and Metro-Goldwyn-Mayer Studios.

Spyscape

  • Museet ligger i stadsdelen Hell’s Kitchen på 928 8th Ave.
  • Öppningstider: Måndag till fredag 10.00 - 21.00, lördagar och söndagar 09.00 - 21.00.
  • Ett besök tar ungefär 1,5 till 2 timmar.
  • Inträde kostar 390 kr, 328 för barn och 266 för pensionärer.
Publisert:

LÄS VIDARE