Mallorca – populäraste resemålet för barnfamiljer

Barnvänliga Mallorca är familjernas favorit i sommar.
Barnvänliga Mallorca är familjernas favorit i sommar.

Barnvänliga hotell och aktiviteter för de små lockar barnfamiljer när de ska välja semesterort. I år är Mallorca barnfamiljernas absoluta favorit.

Många småbarnsföräldrar vill gärna säkra upp sommarsemestern med sol och bad utomlands. Men för att ledigheten inte ska bli mer belastning än njutning gäller det att hitta barnvänliga alternativ.

En färsk undersökning från Ticket, visar att i år väljer svenska barnfamiljer allra helst Mallorca.

Boendet viktigt

– Mallorca är återigen en sommarfavorit bland svenska barnfamiljer. Här finns många barnanpassade hotell där föräldrarna verkligen kan koppla av, men också möjligheter till spännande utflykter – och så klart Palma, en ljuvlig stad, säger Katarina Daniels, pr- och kommunikationsansvarig hos Ticket, i ett pressmedddelande.

Ofta satsar barnfamiljer mer på boendet. Många väljer hotell som har bra poolområden och aktiviteter för barn. Gärna också möjlighet till roliga familjeutflykter.

Barnvänliga äventyr i Split

På andra plats bland barnfamiljernas favoriter kommer Split i Kroatien.

Ticket tror att det beror på att staden Split är mysig och lagom stor. Det är lätt att ta sig ut till de närliggande öarna, vilket enligt resebolaget gör semesterorten till ett populärt resmål för de familjer som både vill resa bekvämt och barnvänligt, men samtidigt ta del av nya upplevelser och äventyr.

Hack i häl efter Kroatien fortsätter många barnfamiljer att åka till sol- och badsäkra Antalyakusten i Turkiet, som fortfarande har ett plånboksvänligt läge.

Mest populära resmålen i sommar bland Sveriges barnfamiljer;

  1. Mallorca
  2. Split
  3. Antalya
  4. Rhodos
  5. Kreta
  6. Bangkok
  7. Malaga
  8. Cypern
  9. Paris
  10. Alicante

Källa: Tickets bokningsstatistik, resor bokade t o m 5 maj med avresa den 1 juni – 31 augusti 2019, barnfamiljer

Publisert:

LÄS VIDARE