Boka rätt hyrbil - spara tusenlappar

Resa

Stora prisskillnader när Resa jämför biluthyrare på internet

Spara 500 kronor – om dagen.

Så stor kan prisskillnaden vara när du bokar hyrbil på nätet, visar Aftonbladet Resas jämförelse.

Att rulla fram i en hyrbil på semestern kan vara en ren njutning – om man inte har betalat onödigt mycket hos biluthyraren. Jämför priser!
Att rulla fram i en hyrbil på semestern kan vara en ren njutning – om man inte har betalat onödigt mycket hos biluthyraren. Jämför priser!

Priset varierar kraftigt både inom bolagen och mellan konkurrenterna. I Aftonbladet Resas undersökning var till exempel Hertz billigast i Florens – men dyrast i Fort Lauderdale.

Ändras dagligen

– Prisvariationerna beror främst på efterfrågan för tillfället och vilken bilflotta som finns på orten, säger Anders Tärnell, marknadschef för Hertz Sverige. I USA och på stora flygplatser i Europa kan priserna ändras från dag till dag.

Han säger att efterfrågan kan variera kraftigt mellan konkurrenterna på en ort, vilket gör att prisskillnaden blir stor. Har ett hyrbilsföretag till exempel avtal med ett stort flygbolag tar de många kunder.

Men hur går man då till väga som kund för att hitta lägsta pris?

– Säkraste tipset att söka direkt på uthyrarnas hemsidor för att jämföra priser.

Det är också en bra idé att vara ute i god tid, särskilt om man ska hyra minivan över en storhelg.

– I Florida brukar vi ha en efterfrågan på 500 000 bilar över jul och nyår, men vi har bara 50?000 att erbjuda. Då går priserna naturligtvis upp, säger Anders Tärnell.

Nu blir det mer finesser i bilarna

Nina Hampusson

Publisert:

Aftonbladet

/

Resa