Turister räddade av elefanter i Thailand

avLinda Larsson

RESA

Fast i djungeln efter jordskred

Foto: AP Photo/Vincent Thian
Sexton tyska turister räddades av ett gäng äldre elefanter från att bli strandsatta i djungeln. Obs: Elefanterna på bilden har inget med artikeln att göra.

Sexton turister blev strandsatta i djungeln i Thailand efter ett jordskred.

Fyra hjältemodiga elefanter räddade dem. 

De senaste dagarna har södra Thailand drabbats av skyfall. Strax norr om populära charterorten Khao Lak orsakade allt regn ett jordskred som blockerade vägen för en grupp turister, som var på väg tillbaka efter en elefanttur i djungeln.

Vattnet forsade fram. De unga elefanterna de red på blev skrämda och vägrade helt sonika att fortsätta tillbaka till civilisationen.

Gammal är äldst

Det såg inte bättre ut än att turisterna skulle få tillbringa en natt i djungeln.

Men då klev fyra äldre elefanter in och redde upp situationen. De äldre mer erfarna elefanterna användes för att eskortera de sexton turisterna tillbaka till säker mark. De yngre djuren stannade kvar över natten i djungeln tillsammans med en elefantskötare.

”Bada i inte i havet”

Vice borgmästare Sirithorn Buakaew i provinsen Khuk Khaks tar incidenten på största allvar.

– Jag kommer att ringa de andra utflyktsarrangörerna och berätta om det här fallet och att de måste hålla öron och ögon öppna för väderförändringar, säger han till Phuket News.

Han uppmanar också turister att tänka på att inte bada i havet eller i vattenfall nu under rådande väderomständigheter. September generellt är den månad det faller mest regn i områdena runt Phuket.