Hunden Max försvann under mellanlandning

RESA

Fick åka de 36 milen hem i taxi

Foto: RESVAN Hunden Max är äntligen hemma hos sin matte igen – efter att ha åkt taxi i 36 mil

Det blev en lång resa hem för hunden Max.

Personalen glömde kvar border collien på flygplatsen i norska Værnes under en mellanlandning - där han försvann.

– Det går inte att erbjuda djurtransport när du inte har tillräckligt bra rutiner för det, säger Helle Isaksen, Max ägare, till norska VG.

Det var under söndagseftermiddagen som Helle Isaksen skulle flyga hem till den norska staden Mosjøen. Med sig hade hon sin hund, den tvååriga border collien Max. Men bara en av de två passagerarna kom hem den kvällen.

Hunden Max glömdes kvar på flygplatsen i Værnes under en mellanlandning, skriver VG.

– Jag frågade flygvärdinnan om det gick bra med Max. Hon sa "jadå, det går bra". Därefter bad hon cockpiten att slå på lyset där bak, eftersom det var en hund där, säger Helle Isaksen till VG.

Max var inte på planet

Men när flyget landade visade det sig att Max inte ens var med på planet.

Bagagevagnen som Max befann sig på hade glömts kvar i bagagehallen när planet mot Mosjøen lastades.

Personalen lovade att hunden skulle få åka med nästa flyg hem men Max kom inte fram förrän på morgonkvisten - efter en 36 mil lång resa med taxi. När personalen skulle rasta hunden under kvällen lyckades han nämligen smita.

– Jag bad dem att rasta honom och ge honom lite vatten - han hade suttit i buren sedan klockan 15. Personalen berättade sent på kvällen att Max hade bitit en man och därefter stuckit, säger Helle Isaksen till VG och berättar att att hon tidigare sagt åt personalen att vara försiktiga eftersom hunden är orolig och rädd för män.

Fick åka taxi hem

Till slut lyckades en vän till personalen, med mycket erfarenhet av hundar, locka till sig Max och sätta tillbaka honom i buren.

För att få hem Max valde flygbolaget Widerøes att betala en taxi åt deras fyrbenta resenär.

– Det var rätt beslut att skicka en taxi så att ägaren och hunden kunde återförenas så snabbt som möjligt, säger Richard Kongsteigen, Widerøes kommunikationschef, till VG.

Han beklagar det inträffade.

– Det var olyckligt att bagagevagnen blev stående och vi beklagar starkt. Vi kan förstå att hundägaren är upprörd.