Här är de nya flyglinjerna med SAS

Publicerad:
Uppdaterad:
Kring Beirut, Lissabon och Örnsköldsvik cirklar nyheter i SAS nya program.
Foto: SAS
Kring Beirut, Lissabon och Örnsköldsvik cirklar nyheter i SAS nya program.

SAS

Till Beirut, Genua, Sarajevo, Toulon och Verona utrikes.
Till Örnsköldsvik inrikes.
Det är flygbolaget SAS nya resmål kommande sommar.

De fem senaste åren har SAS ökat antalet flygningar till så kallade fritidsdestinationer med 65 procent. En trend som håller i sig – fritidsresandet är allt viktigare för SAS. Nästa sommar blir det sex nya destinationer och 27 färska direktlinjer från Skandinavien. Med fokus på Medelhavsländer.

Beirut i luften

När SAS presenterade nästa års sommarprogram var det gott om soliga resmål och platser vikta för upplevelser. Genua, Sarajevo, Toulon, Verona och Beirut utomlands. Stockholm–Örnsköldsvik inrikes.

– Beirut och Örnsköldsvik är ju nygamla destinationer. Beirut flög vi ju till redan 1959. Men nu är det länge sedan. Örnsköldsvik inte sedan 2008, säger presschefen Fredrik Henriksson.

Portugal & Kroatien

Satsningen på destinationer i södra Europa fortsätter, med bland annat rejäla ökningar på Portugal, Spanien, Kroatien och Italien. Totalt ökar utbudet från Skandinavien till Kroatien, Portugal, Italien och Spanien med över 110 000 flygstolar.

SAS ökar även upp antalet avgångar till Rom från sex till nio avgångar i veckan från Stockholm. Och antalet flygstolar till Portugal och Lissabon fortsätter öka även 2018.

Från Skellefteå

I koncentrat innehåller sommarprogrammet som inleds i mars/april följande:
Nya linjer från Stockholm: Birmingham, Verona och Gazipasa, Turkiet – den sistnämnda är tillbaks efter några års uppehåll.

Stockholm–Örnsköldsvik, inrikes.

Från Köpenhamn: Till Beirut, Bosniens huvudstad Sarajevo och Toulon mellan Nice och Marseilles, bara några mil från St. Tropez.

Från Oslo: Till Prag, Genua, Warszawa, Pula i Kroatien och Thessaloniki.

Från övriga Sverige: Malmö–Malaga och Skellefteå–Malaga.

– Vi ökar upp på fritidsdestinationer, Tittar på nya grepp och precis som charterbolagen gör, flyga från regionala flygplatser. Malmö–Malaga och Skellefteå–Malaga är några exempel på det, säger presschefen Fredric Henriksson.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA