Så dyr är flygtransfern runt om i Europa

Stockholm har Europas tredje dyraste transfer.

Av: Jennifer Berg Eidebo

Publicerad:
Foto: YakobchukOlena / iStockphoto

Det finns mycket att tänka på under en semeser utomlands. Boende, sevärdheter, packning. Men en sak som ofta får semesterkassan att dra iväg är att ta sig till och från flygplatsen. Här är Europas billigaste och dyraste flygtransfer.

Du har precis landat i ett främmande land. Personer rör sig mellan bagageband och olika utgångar. Åt höger ser du skyltar till tåg, åt vänster till bussar. Var är taxin? Finns det minibussar? Att välja bästa sättet att ta sig till och från flygplatsen olika länder kan vara svårt. Enklast är kanske att ta en taxi, men hur dyrt är det? Nu har sidan Taxi2airport.com jämfört medelpris från stadskärna till den närmaste flygplatsen i 14 europeiska huvudstäder.

Billigaste taxin: 62 kronor

Den billigaste landet att ta sig till och från flygplatsen i, det är Lissabon i Portugal. I den här staden kostar det bara 62 kronor att åka till flygplatsen Lissabon-Portelas flygplats, som ligger mitt i staden mindre än 10 kilometer från dess centrum. Näst billigast är Ankara i Turkiet där det kostar 146 kronor att åka den 26.5 kilometer långa resan. Det är rätt stor skillnad från den dyraste staden: Amsterdam. Där kostar det 558 kronor att åka mellan stadskärnan och Amsterdam-Schiphols flygplats. Näst dyrast är det att åka mellan London och Heathrow, 542 kronor per resa. Och så på tredje plats kommer Stockholm, där en taxi mellan stadens stadskärna och Arlanda kostar 533 kronor, enligt Taxi2airports beräkningar.

Transfern avgör hur resevänligt landet är

Taxi2airport.com har räknat på medelpriser från stadskärna till huvudflygplats i de olika länderna. Med i beräkningen är även grundavgiften som taxin tar ut, vilken i Sverige är 45 kronor. Med sin beräkning säger sig sidan avslöja vilken av de 14 europeiska städerna som är mest resevänliga. Så Lissabon, Ankara och Madrid är bra städer att åka till för den som vill komma billigt undan, medan turister som inte vill betala hundratals kronor för taxi till och från flygplatsen kanske ska undvika Amsterdam och London.

Foto: Taxi2airport
Såhär ser priserna ut för flygtransfer runt om i Europa.
Publicerad:

LÄS VIDARE