Island blir allt hetare

Resa | Island

Fler flyger till den vulkaniska ön

Drömresmålet Island blir äntligen överkomligt. Fler bolag än någonsin flyger till Reykjavik, isländska kronan faller och snart sjunker hotellpriserna.

– Resorna kan bli flera tusen kronor billigare, säger Christer Kullberg, vd för Islandsspecialisten.

Billigare att bada i Blå lagunen på Island. Foto: SARA RINGSTRÖM

Den isländska kronan har försvagats med 20 procent under det senaste året och motsvarar i dag 0,10 svenska kronor. I mars sänks dessutom både hotell- och restaurangmomsen kraftigt. Och ryktet går.

–?Under 2006 har vi haft en 50-procentig ökning på islandsresorna och vi väntar oss ännu större tillströmning nästa år, säger Christer Kullberg.

Från Stockholm flyger i dag Iceland Air och SAS direkt till Reykjavik, och i vår öppnar lågprisbolaget Iceland Express sina linjer från både Stockholm och Göteborg igen.

Kraftig momssänkning

Momsen på ön gör en störtdykning till 7 procent, från 24,5 procent på restauranger och från 14 procent på hotell.

–?Vi har aldrig varit med om en liknande prissänkning någonstans i världen, säger Christer Kullberg. En av våra nya resor som inkluderar både boende och måltider ligger 2 500 kronor lägre än den skulle ha gjort för två år sedan,

Island har blivit allt populärare som turistdestination under de senaste åren, och det nya prisläget lär förstärka trenden än mer.

– Det gör en enorm skillnad för slutnotan. Du sparar en femtiolapp på varje måltid du äter ute, säger Christer Kullberg.

Nina Hampusson

ANNONS EXTERN LÄNK

Boka din drömresa billigt, enkelt och tryggt – välj bland 650 flygbolag och 240 000 hotell

Supersaver Travel

Publisert:

Aftonbladet

/

Resa

/

Resa | Island

ÄMNEN I ARTIKELN

Resa | Island