Läs chattet om skidresor

RESA

Fredrik Öhgren från Langley Travel chattade

Moderator säger: Okidoki, Fredrik, då kör vi. Här kommer första frågan:

Vivi säger: Hur tar man sig lättast & till bästa pris till österikiska alperna om man inte åker med en gruppresa, flyg eller tåg? Då alltså om man har med sig full skidutrustning och packning? Vilka alternativ finns det?

Fredrik Öhgren säger: Hej! Då vi ej har resor att erbjuda till Österrike så kan jag ej svara på detta, men varken flyg eller tåg så måste nog bilen vara bästa alternativ.

Mia säger: Hej! Jag tänkte göre en säsong i Andermatt. Kan du rekomendera något billigt boende?

Fredrik Öhgren säger: Vi har en rundresa där Andermatt ingår och där vi har Kronen Hotel, klassifisering 3. Ett väldigt mysigt hotel med bra service. www.kronenhotel.ch

Hej, kan du ge ett tips om hur man vart man skall åka i Italien för skidåkning. Vi är 4 st 50-åringar, var av de två herrarna åker riktigt bra skidor och damerna åker hyfsat men gillar att sitta på ett jyst café också. Det får inte vara för dyrt men med hög mysfaktor. Vart åker man och hur tar man sig ner. kan man ta ett billigt flyg och sedan hyrbil eller blir det för krångligt? Tacksam för några tips. säger:

Fredrik Öhgren säger: Vi är som sagt specialister på Franska Alperna samt Kanada, jag rekommenderar Serre Chevalier, det skulle fylla era behov.

Bullen säger: Varför har ni bytt ifrån Nordic Leisure till Flynordic till Grenoble? Personalen på Nordic Airways är den bästa i världen tycker jag!

Fredrik Öhgren säger: Det har funkat utmärkt med Nordic Leisure, det har det även gjort med Fly Nordic. Då vi strävat efter att ha en partner på alla flygningar, vilket underlättar administrativt och medför konkurrentkraftigare priser, så kunde Fly Nordic erbjuda oss detta.

johan säger: hej hur bokar man billigaste resan till alperna under nyårsskiftet/julafton ??

Mvh Johan

Fredrik Öhgren säger: Detta är ju högsäsong och resorna bokas för fullt. Jag skulle säga att boka så snart som möjligt så du slipper välja ett reguljärflyg + eget boende, det kommer bli väldigt dyrt kort inpå avresan.

Selle säger: Tjingeling! En vecka i Kanada, medelklasshotell och skidhyra - vad blir det att kosta mellan tummen och pekfingret?

Fredrik Öhgren säger: 8900SEK + flygskatt, men då inkluderar jag även frukost + 6 trerättersmiddagar på Langleyhotell Grand Central i Fernie.

Karin säger: Hej! Vill resa till alperna med man och dotter på 4 år. Dottern har hittills bara åkt längdskidor, men maken och jag har åkt mycket. Vart och när föreslår ni?

Fredrik Öhgren säger: Alpe d}Huez till Langleyhotell Petit Prince, perfekt för barnfamiljer. Barnklubb, Langley Freeriders för er dotter, vi har även skidskola för barn mellan 3-12 år, första gruppen är åldern 3-5 år. När är svårt, väldigt personligt, men är man ute efter bästa kombination snö+sol så är min erfarenhet slutet februari/början mars.

Snurre säger: Har hört att Ni ska ha en grym resa till Japan vinter, hur ser hela upplägget ut med resa, boende och skidåkning?

Fredrik Öhgren säger: Langleyguide möter upp oss i Sapporo, sedan 2 timmar buss till Niseko.Där checkar vi in på North Point Pension, en timmer lodge som ligger precis i utkanten av Niseko. Ett typiskt Heli-Catski lodge. Trädgränsen sträcker sig till 900 m över havet så de första 400 m är fritt, sedan skogsåkning för hela slanten. Vi åker v 3, det finns 3 platser att tillgå. Avresa 12 januari.

Moderator säger: Där måste vi avbryta. Då säger vi tack alla läsare för frågorna och tack Fredrik Öhgren på Langley Travel. Chattet kommer i sin helhet inom kort på aftonbladet.se