5 billiga gör-det-själv-resor

RESA

Priserna på charterresor rusar i höjden – då kan det vara läge att snickra ihop en egen resa.

Det går fortfarande att hitta flyg och hotell till hyfsade priser, framförallt om du undviker de populäraste semesterresmålen kring Medelhavet.

Här är fem förslag.

Liverpool 1360 kr

Från: Skavsta

Ut: fredag 17 juli.

Hem: fredag 31 juli.

Flygbolag: Ryanair.

Besök Beatles spännande hemstad och gör utflykter till exempelvis till Manchester eller den pittoreska lilla staden Chester. Eller ta båten över till Isle of Man, beryktad för sin årliga motorcykeltävling.

Milano 1345 kr

Från: Stockholm Arlanda.

Ut: Onsdag 29 juli.

Hem: Tisdag 11 augusti.

Flygbolag: Easyjet.

Märkesshoppa i modestaden Milano, där årets sommarrea pågår för fullt. Vill du till Medelhavet så tar tåget ner till hamnstaden Genua bara en och en halv timme, kostar runt 250 kr enkel.

Bratislava 1467 kr

Från: Skavsta.

Ut: tisdag 21 juli.

Hem: tisdag 28 juli.

Flygbolag: Ryanair.

Slovakiens huvudstad ligger vid Donau och du kan ta båten till både Wien och Budapest på några timmar. I mysiga Gamla stan i Bratislava kan du hänga på sköna uteserveringar och kaféer. Eller traska upp till borgen på kullen strax utanför centrum och njut av vyerna.

Glasgow 1482 kr

Från: Göteborg.

Ut: söndag 12 juli.

Hem: fredag 17 juli.

Flygbolag: Ryanair.

Här har du alla möjligheter att få en varierad semester. Jämför grannstäderna Glasgow och Edinburgh, ta snabbtåget upp till Loch Ness och spana efter sjöodjuret eller vidare till den vilda naturen ut mot Atlanten. Bo på slott, åk på whiskysafari eller svinga golfklubban på några av världens mest berömda banor.

Krakow 1433 kr

Från: Stockholm Arlanda.

Ut: onsdag 29 juli.

Hem: onsdag 5 augusti.

Flygbolag: Norwegian.

Polen kanske inte är det första du tänker på som semesterland. Men Krakows gamla stad charmerar. Här finns massor av sevärdheter inom bekvämt promenadavstånd, liksom över 400 restauranger och kaféer.