Sportlovsresorna som fortfarande går att boka

Backe eller beach? Svenskarna väljer hellre snö framför strand på sportlovet, men det är ändå många som längtar efter sol.
Backe eller beach? Svenskarna väljer hellre snö framför strand på sportlovet, men det är ändå många som längtar efter sol.

Populära skidorter och alptoppar i all ära – vi är många som längtar efter sol och värme på sportlovet. Det är svårt att få till en prisvärd solsemester i sista minuten, men det finns fortfarande resor att få tag på.

Det är skidbackar och snösemester som gäller på sportlovet. 27 procent av alla sportlovsresenärer väljer att resa inom Sverige, medan 16 procent reser utomlands. Det visar en ny undersökning från SJ och Sifo. Det är främst de stora skidorterna som till exempel Åre och Idre som lockar många snösugna besökare.

De som trots allt vill njuta av sol och värme har inte mycket att välja på så här i sista minuten.

– Resorna från Arlanda under vecka nio är till 98,5 procent bokat, säger Anna Hagberg, Tf Informationschef på Ving.

Populära Florida

Men det finns fortfarande sista minuten-kap att göra under sportlovet om du kan tänka dig att boka boendet separat.

– Till helgen vecka åtta finns det flygstolar från flera platser i Sverige för under tusenlappen. Billigaste tur och retur för en flygstol för en vecka är 798 kr och finns från Sturup, Landvetter och Jönköping med destination Gran Canaria. Samma destination men från 948 kr avgår från Sundsvall och Örebro. Billigaste dubbelrum just nu i Las Palmas hittas från 347 kr per natt, säger Patrik Larsson, talesperson för Sistaminutenresor.com

Miami, London och Bankok är bokningar som flest svenskar har gjort på sportlovet när det gäller reguljärflyg enligt Resebolaget Resia.

– Det är intressant att se att trenden med resmål som är rika på upplevelser är de som lockar flest svenskar under årets sportlovsveckor. Miami fullkomligt bubblar av möjligheter för såväl kompisgänget som barnfamiljen och kärleksparet, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

Hos Airtours är Eilat i Israel en bubblare.

– Destinationen är en nyhet som man kan nå med direktflyg. Gästerna har gett resmålet höga betyg och det finns faktiskt några platser kvar till sportlovet, säger Stefan Chatzopoulos, Informationschef på Airtours.

Hos TUI är det Gran Canaria och Phuket i Thailand som är mest populärt bland resenärerna oavsett vilken flygplats i Sverige sportlovsfirarna flyger från. Och hos resebyrån allacharterresor.se som bokar resor hos de stora resebolagen trendar Kap Verde, Azorerna, Grekland, Gran Canaria och Cypern.

Här finns resor kvar

Hos resesöksajten momondo.se trendar Köpenhamn, Oslo och Bangkok som utlandsdestination under sportlovet. Inför vecka tio söker dock fler människor på Bankok och petar ner Oslo från andraplatsen.

Kanarieöarna är ett säkert solkort under sportlovet och resorna dit blir snabbt uppbokade. I år har efterfrågan varit extra stor i Göteborgsregionen inför lovet och resebolaget Apollo har satt in extra avgångar från Landvetter.

– Det finns fortfarande en del spridda stolar till framförallt Kanarieöarna och Dominikanska republiken för de som längtar till solen, säger Clara Larsson, pr- och sociala media manager på Apollo.

Det finns en del billiga charterresor kvar från Göteborg, Stockholm och Malmö.

Martin Funevall, talesperson Allacharterresor.se
Martin Funevall, talesperson Allacharterresor.se

– Till helgen vecka åtta finns resor till Teneriffa som just nu ligger på 2 499 kr, med ospecificerat boende med avgång från Landvetter. Billigaste chartern från Arlanda är till Playa del Inglés, med boende på trestjärnigt hotell för 4 199 kr och från Sturup i Malmö är den billigaste chartern till Los Cristianos i Teneriffa för 3 348 kr med trestjärnigt boende, säger Martin Funevall, talesperson Allacharterresor.se

Än finns mycket att upptäcka – proffsets 175 tips till PhuketThailands 23 bästa öar i ny superguideÄlskade Gran Canaria – reseguide till favoritön
Publisert: