Flygvärdinnans bästa restips till Antwerpen

Publicerad 2018-03-22

Antwerpen är starkt förknippat med öl, konst och mode. Men det finns mer att upptäcka.
Ett diamantmuseum och världens högsta inomhusrutschbana lockar både gammal som ung.
– Staden har verkligen något för alla, säger flygvärdinnan och resebloggaren Lina Sjölund Gröndahl.

Lonely Planet har utsett Antwerpen till en av världens tio bästa städer att besöka. Och Belgiens andra största stad bjuder verkligen på ett smörgåsbord av sevärdheter och aktiviteter.

Resebloggaren och flygvärdinnan Lina Sjölund Gröndahl ger sina tre bästa tips för en weekend i Antwerpen.

–Jag reste tillsammans med mina två söner och en av sakerna som lockade var leklandet Comics Station Antwerp, säger Lina.

Serier och rutschbana

Leklandet är sex tusen kvadratmeter stort och baserat på Belgiens mest kända seriefigurer som till exempel Smurfarna och Lucky Luke. Där finns även världens högsta inomhusrutschbana som är 22,5 meter hög och går i en slingrande bana genom husets alla fyra våningar.

– Det var en upplevelse utöver det vanliga. Det var väldigt häftigt att få åka världens högsta inomhusruschbana, säger Lina.

Museum Aan de Stroom, eller MAS som det kallas, är mycket sevärt. Likaså alla fina kvarter i Antwerpen som är fulla av butiker, mode och design.

Antwerpen är Belgiens modemetropol och förutom att det är en spännande shoppingstad så lockar den även många konst- och designintresserade. Dessutom är den ett centrum för diamanthandel. Man har slipat och sålt diamanter i staden sedan 1400-talet och många av företagen har gått från generation till generation.

Museum och teater

Lina tipsar om att ett nytt diamantmuseum, Diva, öppnar i maj. Museet är en mix mellan utställning och teater.

Ett annat museum man inte får missa enligt Lina är Museum Aan de Stroom. På tio våningar visas konst, foto, mode och allt däremellan. Dessutom finns det en takterrass med fantastisk utsikt över staden.

– Det är lätt att ta sig till Antwerpen. Vi flög direkt från Bromma till Bryssel, det tog två timmar. Från Bryssels flygplats kan man ta tåget till Antwerpen, det är framme på en halvtimme, säger Lina.

LADDA NER: Bryssel – hela världen i en
reseguide

ANNONS