Tipsen: Så kan du fynda charterresan

Av: 

Daniel Söderbäck

Charter

Billigaste solresorna just nu Hetaste weekend-resan Så går du tillväga

Foto: THINKSTOCK

Vart går billigaste solresorna just nu – och vilken är vinterns hetaste weekend?

Så hittar du de bästa fynden.

– Den som vill åka billigt ska försöka att gå emot strömmen och inte göra som alla andra, säger Karin Starkman Ahlstedt på Ticket.

Höstkylan börjar sakta gå över i vinter och minusgrader. Och du är inte ensam om du funderar på att fly Sverige och åka utomlands. Fler svenskar än på länge vill resa till värme och stränder. Men det finns vissa saker du bör tänka på innan du plockar fram kreditkortet och bokar.

– Lås dig inte vid en avreseort. Du kan spara mycket pengar genom att söka från alla orter och kanske resa från till exempel Jönköping i stället för Göteborg. Bor du i Småland kanske det inte spelar så stor roll om du reser från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn. Tåg eller bilresan dit skiljer sig inte så mycket, säger Lina Eklund på Resia till Aftonbladet Resa.

”Gå emot strömmen”

Hon tipsar även dig som åker ensam att undersöka arrangörernas utbud av resor där man inte behöver betala fullpris för ett helt dubbelrum. Det kan göra att du slipper betala tusenlappar i onödan.

– Dessutom kan det ibland vara billigare att köpa en paketresa med flyg och hotell istället för en klassisk charter.

Även Karin Starkman Ahlstedt på Ticket tipsar om att inte låsa sig vid en avreseort.

– Den som vill åka billigt ska försöka att gå emot strömmen och inte göra som alla andra. Under höstlovet går priserna upp, men den som kan åka innan eller efter lovet kan hitta bra priser. Ju mer flexibel man kan vara med datum, avreseflygplats och resmål desto billigare priser kan man hitta. Till exempel kan en resa tisdag till tisdag vara billigare än lördag till lördag, säger hon.

Reseguider - Ladda hem och ta med - Aftonbladet

”Mest populärt”

Men det är inte alla som har solsäkra destinationer som självklara val när de ska boka sin nästa resa. Storstäder som London, Prag och Berlin är på stor uppgång i Sverige, Och för de som satsar på shopping i stället för strand finns mycket pengar att spara.

– London är mest populära storstaden just nu, vilket har att göra med att pundets fall gör det billigt med allt från boende till restaurangbesök. Tittar vi närmaste månaderna är också New York, Barcelona och Berlin med på topplistan över mest bokade storstäder.

– Det finns prisvärda reguljärflygsbiljetter till många storstäder i dag tack vare konkurrens mellan flygbolagen. Tittar vi på november finns till exempel flygbiljetter till Berlin och London från dryga tusenlappen, till New York går det att åka för 3 500 kronor, säger Karin Starkman Ahlstedt och fortsätter:

–  När de gäller reguljär så är tipset att inte vänta med att boka, eftersom flygpriserna går upp ju närmare avresa man kommer. Det kan också bli billigare att boka hotell och flyg samtidigt.

ANNONS EXTERN LÄNK

Behöver du ett reseintyg? Vi hjälper dig – ingen tidsbokning krävs!

Doktor.se

Publisert:

LÄS VIDARE

Spara tusenlappar – fynda resor till solen

ÄMNEN I ARTIKELN

Charter

Resa | London

MER OM RESA

Svenskarna väljer att påskresa till storstäder

Kolla in listan: Hit vill svenskarna resa i jul

Guiden: Så hittar du budgetresan till lovet