Laila Bagges bästa resetips: road trip

Publicerad:
Uppdaterad:

Laila Bagge

Medieprofilen om: Bilresan i USA Paradiset på Maldiverna Resan med ex-maken

1 av 5 | Foto: Foto: Magnus Sundberg
Laila Bagge.

Hon älskar Maldivernas paradisstränder och blåa vatten.

Men roligast hade Laila Bagge på en road trip i USA häromåret.

– Det är en av de bästa resorna jag gjort, säger medieprofilen.

Senaste året har gått i resornas tecken för Laila Bagge. Hon reser Sverige runt och hemmafixar i programmet ”Kan vi hjälpa till?” och syntes också i reseprogrammet ”Bagges bagage” – där hon tillsammans med exmaken Anders Bagge besökte campingen Slab City i USA.

– Ett himla skönt ställe med massor av folk som valt en alternativ livsstil. Alla kände alla och var måna om varandra. I Stockholm vet man inte ens vad grannen heter, otroligt många sitter ensamma. Den här communityn i Colorado visade att man skapa gemenskap även på äldre dagar.

Många undrar säkert hur det var att resa tillsammans med sitt ex?

– Det var jätteroligt! Vi har alltid kul och skrattar mycket, det kan jag verkligen göra med Anders. Han kan vara lite rädd av sig, men i tv-programmet visade han ”balls”. Det var lite annorlunda mot den Anders jag känner.

”Det enda jag ångrar...”

Just USA ligger Laila Bagge varmt om hjärtat. Förra sommaren gjorde hon en road trip med pojkvännen Korosh Kananian, 24.

– Vi var ”one on one” och det var grymt. Jag rekommenderar alla att göra en sådan här resa. Vi åkte till vingårdar i Kalifornien, Death Valley som var så himla varmt och sedan Yosemite Park med snö på bergstopparna. Fyra timmars bilresa efter värsta öknen har du snö. Det enda jag ångrar är att vi åkte runt på bara sex dagar, man skulle gjort det lite långsammare.

Vad tycker du var häftigast med resan?

– Grand Canyon är ju löjligt vackert, det går ju inte ens att beskriva. En annan grej var de här Norman Bates-motellen längs med vägen, vi checkade in på ett sånt en natt. Lite charmigt men samtidigt var man livrädd, haha.

”Som att kliva ner i ett akvarium”

Norman Bates-motell i all ära. En upplevelse som verkligen fastnat på Laila Bagges näthinna är resan till Maldiverna hon gjorde tillsammans med äldste sonen Liam häromåret.

– Det var fantastiskt, jag trodde inte att fanns så blått vatten. Helt otroligt. Djurlivet är jättehäftigt, man kan snorkla och kolla sköldpaddor. Det är som att kliva ner i ett akvarium, man behöver inte direkt leta efter fisk. Och stränderna, sanden är så vit!

Och på tal om resor, när Aftonbladet Resa når Laila Bagge sitter hon i taxin på väg till Arlanda.

– Jag ska till Ängelholm och filma för TV3, det är ett projekt som är hemligt än så länge.

Laila Bagge om:

Bästa hotellet:
– Soneva Fusi på Maldiverna går inte ens att beskriva, det är fånigt bra.
Värsta hotellupplevelsen:
– Det var på road tripen i USA. Ett riktigt skräckhotell med uppstoppade djur på väggarna, man skulle också kasta några konstiga tärnigar och fick man sexor fick man hyra rum. De hade också en sådan där säng som man kan stoppa pengar i så börjar den skaka.

Bästa restaurangen:
– Just nu AG i stockholm, jag verkligen älskar utbudet i Stockholm. En bra kedja i USA är Nobu, dyr men väl värd pengarna.
 

Bästa stranden:
– Maldiverna, har man varit där finns inget annat som ens går att jämföra med.
Vart går din nästa resa:
– Just nu tittar vi faktiskt på en ny resa till Maldiverna haha. Får jag ihop jobbschemat kan det bli en bilsemester i Toscana, Då blir det till smaka på vin och äta jädra god mat!

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM RESA