Besökte 180 länder – på 16 månader

Av: 

Jonas Blomquist

Resor

27-åringen på väg att slå galna rekordet

Cassie De Pecol.

Foto: INSTAGRAM

Trodde du att du var berest?

Då ska du nog inte jämföra dig med Cassie De Pecol.

27-åringen har besökt 180 länder – på 16 månader.

Amerikanskan, från delstaten Connecticut, är på väg att bli den yngsta någonsin att ha besökt alla världens länder. Efter ett och ett halvt år på resande fot har hon hunnit beta av 180 länder och innan året är över planerar hon att fullfölja målet och besöka ytterligare 16 platser.

– Som en ung kvinna har jag alltid drömt om att besöka så många platser som möjligt och göra jorden till en bättre plats. Men det oroade mig att jag aldrig kunde lista ut hur jag skulle göra det möjligt, säger hon.

Kostat 1,8 miljoner

Rekordresan är dock ingen billig historia. Cassie De Pecol berättar för tidningen Telegraph att hon spenderat 160 000 pund, cirka 1,8 miljoner kronor, och köpt 254 flygbiljetter under sin jorden runt-resa. Stora delar av kostnaderna finansieras dock via sponsorer och gratis boende får hon i utbyte mot Instagram-inlägg.

De närmsta två månaderna har De Pecol en hel del flygtimmar att se fram emot. För de kvarstående länderna är minst sagt utspridda – Grönland, Syrien, Kamerun, Libyen och Israel är några platserna som är kvar på listan. När hon är klar planerar hon att hyra en stuga i de kanadensiska bergen där hon ska reflektera över sina upplevelser.

– Jag skulle älska att kunna fortsätta resa och inspirera människor över hela världen, säger hon.

Kan bli yngst någonsin

Om 27-åringen lyckas blir hon den yngsta personen någonsin att ha besökt alla världens länder.

Mannen som just nu innehar rekordet Graham Hughes var 33 år när han klarade utmaningen 2014. Frågan är dock inte om hans bedrift är mer imponerande? Hughes genomförde nämligen jorden runt-resan utan att flyga.

ANNONS EXTERN LÄNK

Boka din drömresa billigt, enkelt och tryggt – välj bland 650 flygbolag och 240 000 hotell

Supersaver Travel

Publisert:

LÄS VIDARE

Darwin nosar upp Gotlands svarta guld

ÄMNEN I ARTIKELN

Resor