Handbojor och dildos – nytt utbud i minibar

Av: Carina Bergfeldt

Publicerad:
Uppdaterad:
Lyxförpackning Nu erbjuder Berns Hotell i Stockholm sexleksaker på rummen till sina gäster. I minibaren finns bland annat kondomer och dildos i lyxiga förpackningar.
Foto: GUNNAR LUNDMARK/SVD
Lyxförpackning Nu erbjuder Berns Hotell i Stockholm sexleksaker på rummen till sina gäster. I minibaren finns bland annat kondomer och dildos i lyxiga förpackningar.

Botiquehotellet Berns i Stockholm vill ge sina besökare ”det lilla extra”.

…Ja, dildos, handbojor och stay-ups, alltså.

– Våra gäster är trendmedvetna och vana vid att det händer något, säger receptionschefen Andreas L´Estrade till Aftonbladet.

De flesta hotell erbjuder en bibel i byrålådan.

Och sprit i minibaren.

Men nu tar Berns Hotell i Stockholm sitt serviceutbud till nästa nivå.

Vid sidan om möjligheten till andlig och alkoholhaltig spis kan nu även köttsliga lustar få hjälp att stillas.

Köttslig spis

I hotellrummens minibarer erbjuds sexleksaker som bland annat handbojor, vibratorer, stayups, kondomer och erotiska noveller.

Allt i eleganta förpackningar.

– Vi gör det som en kul grej. Sex och porr är två olika saker. Vi har slutat med vuxenfilmer i vårt betal-tv-utbud då vi samarbetar med Ecpat. Det här är något annat, en trend man ser på många fyr- och femstjärniga lyxhotell i Europa, säger receptionschefen Andreas L´Estrade till Aftonbladet.

”Vill ha upplevelse”

Han säger att Berns klientel, som till stor del består av mode-, konst- och musikmänniskor, är vana vid att få ”det lilla extra” när de tillbringar natten på hotell.

– De är trendiga människor som inte bara vill checka in och checka ut. De vill få lite mer av en helhetsupplevelse och förväntar sig mer detaljer. Vi har till exempel också konstutställningar i vår lobby, säger Andreas L´Estrade.

Äldre dam upprörd

Receptionschefen berättar att man dock försöker plocka bort varorna när barnfamiljer bor på rummen men att majoriteten av gästerna som tagit del av utbudet gillar det som erbjuds.

– Vi hade en utländsk äldre dam som upplevde att hon som kvinna inte skulle behöva hitta de här produkterna på sitt rum, men överlag är det nästan bara positiv respons. Det har inte blivit någon storsäljare än men vi har bara haft utbudet i en månad.

Polisen inte förtjust

Någon som däremot inte är förtjust i idén är polisen, skriver Svenska Dagbladet. Lagens väktare planerar att inom kort fördubbla sin satsning mot prostitution på hotell och ser negativt på försäljningen.

– Hotellet försöker glorifiera något som vi jobbar för att avglorifiera, säger Tom Eckerling, i en av insatsgrupperna, till Svenska Dagbladet.

Men Andreas L´Estrade ogillar kopplingen.

– Vi hade inte en tanke på ord som porr, prostitution och poliser när vi gjorde det här. Det ska vara en rolig sak för de gäster som väljer att bo på ett botiquehotell, inget annat, säger han till Aftonbladet.

Dylan Hotel i Dublin.

Sextrend från Europa

Berns nya koncept är inget nytt bland lyxiga boutiquehotell i Europa.

Dylan Hotel i Dublin är ett av hotellen som var först ut med att placera sexleksaker i minibaren.

Tilltaget blev en succé och hotellet blev omskrivet i världspressen.

Hotell med sexleksaker på rummet:

Dylan Hotel i Dublin, Irland www.dylan.ie

Vincent Hotel i Southport, Storbritannien www.thevincenthotel.com

The Residence i Bath, Storbritannien www.theresidencebath.com

Publicerad: